Ioniţă Ştefan a fost numit director general provizoriu la Drumuri

Ştefan Ioniţă, şeful Direcţiei Tehnice şi Calitate a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost numit vineri în funcţia de director general provizoriu al companiei de către consiliul de administraţie, controlat de Ministerul Transporturilor, la trei zile după revocarea fostului director, Cătălin Homor. ECONOMICA.NET a anuntat astăzi, în exclusivitate, că acesta urmează să fie noul director general al CNAIR.
Economica.net - vin, 13 ian. 2017, 12:44
Ioniţă Ştefan a fost numit director general provizoriu la Drumuri

„Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) l-a desemnat, astăzi, 13.01.2017, pe Ştefan Ioniţă ca director provizoriu al companiei. El va ocupa această funcţie până la finalizarea procedurii de selecţie a conducerii, prevăzută de Ordonanţa de Guvern 109/2011. Adunarea Generală a Acţionarilor a luat act de decizia CA”, a precizat Ministerul Transporturilor, într-un comunicat.

Ştefan Ioniţa, 38 de ani, este de profesie inginer constructor, specializat în construcţia de drumuri, poduri şi căi ferate. Este angajat al CNAIR (fosta CNADNR SA) încă de la absolvirea Universităţii Tehnice de
Construcţii Bucureşti. Din 2004 şi până în prerzent actualul director al CNAIR a parcurs toate etapele profesionale în cadrul companiei conform pregătirii sale.

Anterior, acesta a mai deţinut şi alte funcţii de conducere în cadrul CNAIR, precum cea de director de invesiţii, şef al Direcției Implementare Proiecte DN și Poduri, dar şi de director al Centrului de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN) din subordinea CNAIR.

Noul şef de la Drumuri deţine 3 terenuri în judeţul Ilfov, un apartament şi o casă în sectorul 5, un autoturism Toyota Corolla, o autoutilitară Aro 10, dar şi peste 40.000 de euro în conturi şi depozite la bănci, potrivit propriei declaraţii de avere din vara anului trecut.

Acelaşi document relevă şi ce venit anual încasa acesta ca director în cadrul CNAIR, respectiv de 187.900 de lei.

Numirea are loc după revocarea din funcţie a fostului director general, Cătălin Homor, după ce premierul Sorin Grindeanu a solicitat demiterea acestuia.

Cătălin Homor, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost revocat din această funcţie, după ce premierul Sorin Grindeanu a solicitat demiterea sa încă de săptămâna trecută.

În data de 10 ianuarie 2017, Consiliul de Administrație al CNAIR s-a reunit la solicitarea Adunării Generale a Acționarilor pentru a analiza activitatea și realizarea obiectivelor contractului de mandat al Directorului General Cătălin Homor. „În cadrul ședinței, membrii Consiliului de Administrație au constatat deficiențe de gestionare a activităților CNAIR din ultima perioadă și au decis revocarea din funcție a Directorului General”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

De asemenea, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dispus Corpului de Control să efectueze la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o verificare a:
– existenței mijloacelor și materialelor necesare deszăpezirii (utilaje speciale și starea de funcționare a acestora, stocuri de material antiderapant și combustibil);
– situației contractelor cu societăți private pentru deszăpezire;
– modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire.

Stefan Ionita este de profesie inginer constructor, specializat în construcţia de drumuri, poduri şi căi ferate. Este angajat al CNAIR SA (fost CNADNR SA) încă de la absolvirea Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti. Din 2004 şi până în prerzent actualul director al CNAIR a parcurs toate etapele profesionale în cadrul companiei conform pregătirii sale.

Te-ar mai putea interesa și
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care este de mai mulți ani într-o stare avansată de degradare, va intra în......
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment ...
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, ...