Ionuț Baciu este noul director general adjunct al PAID România

Ionuţ Baciu a fost numit în funcţia de director general adjunct al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), acesta preluând poziţia ocupată anterior de Natalia Man, relatează Agerpres.
AGERPRES - mie, 05 apr. 2023, 16:38
Ionuț Baciu este noul director general adjunct al PAID România

Conform unui comunicat al PAID, aprobarea numirii a fost emisă şi comunicată miercuri de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Ionuţ Baciu are o experienţă de peste 25 de ani în domeniul serviciilor financiare şi bancare, iar în ultimii patru ani a fost director financiar la PAID.

„Alături de întreaga echipă de management, rămân dedicat misiunii PAID, aceea de a asigura protecţie financiară pentru locuinţele din România. Păstrăm o perspectivă strategică şi pragmatică, iar printr-o abordare echilibrată am încrederea că putem continua să ne dezvoltăm într-un mod sustenabil. Obiectivul imediat este asigurarea şi menţinerea stabilităţii financiare, care să susţină eforturile de creştere a gradului de acoperire în asigurare”, a declarat Ionuţ Baciu.

Înainte de a lucra la PAID, Ionuţ Baciu a ocupat funcţia de Director Financiar în cadrul Sodexo Pass România, poziţiile de director general adjunct şi director financiar la Gothaer Asigurări-Reasigurări şi diverse roluri în Generali România SA.

„Această numire este o reconfirmare a eforturilor şi rezultatelor muncii lui Ionuţ Baciu în cadrul PAID. Sunt convinsă că, din noua sa poziţie, va continua să contribuie la dezvoltarea companiei şi la atingerea obiectivelor pe termen lung. Mă bucur că suntem o echipă puternică, lideri uniţi de aceeaşi responsabilitate. Continuăm să acţionăm preventiv şi strategic pentru protecţia financiară a locuinţelor în faţa dezastrelor naturale. Suntem pregătiţi să facem faţă provocărilor şi să promovăm rolul PAID ca parte din soluţia de protejare a proprietăţii”, a explicat Nicoleta Radu, director general PAID.

Ionuţ Baciu are 48 de ani şi este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice, Secţia Contabilitate şi Sisteme Informatice din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, precum şi al unor stagii de pregătire naţională şi internaţională (Senior Management Program – Universitatea St Gallen, Leadership Program – Generali Top Talent Academy etc).

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundaţii, alunecări de teren.

Sursa foto: 1asig.ro

Te-ar mai putea interesa și
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia a decis să sprijine candidatura prim-ministrului olandez în exerciţiu, Mark Rutte, la funcţia de secretar general al NATO, a transmis luni agenţia olandeză de presă ANP, citând......
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, a cerut duminică "să nu se deschidă ...
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului de bancassurance încheiat între cele două entități pentru un milion de clienți
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului ...
NN România și ING Bank România au susținut peste un milion de clienți să beneficieze de protecție financiară prin ...
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul românesc de tehnologie theCoRD, care a lansat prima soluție AI de team coaching din lume, anunță extinderea ...