Iranul este „cel mai mare eşec” al preşedintelui Barack Obama – Romney

Candidatul republican la Casa Albă, Mitt Romney, a declarat că gestionarea dosarului iranian de către Barack Obama a fost probabil "cel mai mare eşec" al acestuia, promiţând o aborare diferită dacă va fi ales, relatează AFP.
Economica.net - lun, 10 sept. 2012, 07:04
Iranul este

Într-un interviu acordat duminică postului de televiziune NBC, Romney nu a precizat ce măsuri va lua referitor la Iran, în privinţa căruia principalele puteri occidentale se tem că încearcă să se doteze cu arma atomică.

„Este probabil cel mai mare eşec (al lui Obama) pentru că se referă la cel mai mare pericol cu care se pot confrunta America şi lumea: Iranul dotat cu arma nucleară”, a declarat Romney.

„Preşedintele nu a reuşit să ne îndepărteze de ameninţarea unui Iran dotat cu arma nucleară şi, de fapt, Iranul este mai aproape de a avea arma nucleară în prezent decât atunci când a preluat el funcţia, în urmă cu patru ani, a adăugat candidatul republican.

„Politica preşedintelui Obama a fost de a încerca să se apropie de preşedintele (Mahmoud) Ahmadinejad. Această politică nu a funcţionat, iar rezultatul este că Iranul este mai aproape de a avea arma nucleară”, a continuat Mitt Romney.

„Eu voi avea o abordare diferită a acestui dosar (…). Aceasta începe cu sancţiuni care vor incomoda cu adevărat ţara. Acest lucru ar fi trebuit făcut cu mult timp înainte”, a conchis el.

Iranul este în prezent supus celor mai importante sancţiuni cu care s-a confruntat de-a lungul timpului din partea Statelor Unite şi Europei.

Discuţiile între Teheran şi ţările occidentale sunt în impas, dar Statele Unite nu au renunţat total la rezolvarea acestui diferend pe care diplomatică. Washingtonul nu va analiza posibilitatea unei intervenţii armate decât ca ultimă soluţie.

Totişi, potrivit publicaţiei britanice Sunday Times, Israelul analizează posibilitatea de a lansa impulsuri electromagnetice (IEM) împotriva Iranului pentru a paraliza reţelele acestuia de transport şi comunicaţiile şi pentru a opri în acest fel programul său nuclear.

Te-ar mai putea interesa și
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile Tălmaciu - Sibiu şi pe intervalul Teiuş - Războieni, pentru......
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru ...