Iranul și Israelul se amenință reciproc: Netanyahu avertizează că vor fi consecinţe în cazul unui atac al Iranului asupra Israelului. Şeful Gardienilor Revoluţiei susține că țara sa va îngropa Israelul în Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat că vor fi consecinţe în cazul unui atac lansat de Iran împotriva ţării sale, relatează dpa.
AGERPRES - vin, 05 apr. 2024, 13:47
Iranul și Israelul se amenință reciproc: Netanyahu avertizează că vor fi consecinţe în cazul unui atac al Iranului asupra Israelului. Şeful Gardienilor Revoluţiei susține că țara sa va îngropa Israelul în Gaza

„Iranul acţionează împotriva noastră de ani de zile, atât direct, cât şi prin intermediari; de aceea Israelul ia măsuri împotriva Iranului şi a intermediarilor săi, în mod defensiv şi ofensiv”, a spus Netanyahu la începutul unei reuniuni a cabinetului de securitate israelian joi seara, a anunţat biroul său.

„Vom şti să ne apărăm şi vom acţiona pe baza principiului simplu: oricine ne face rău sau plănuieşte să ne facă rău, îi vom face rău”, a mai spus Netanyahu.

Guvernul israelian şi aliatul său SUA sunt îngrijoraţi că Iranul se pregăteşte de un atac iminent, a afirmat portalul de ştiri Axios, citând oficiali americani şi israelieni.

Iranul a promis să riposteze în urma unei lovituri aeriene atribuite Israelului asupra clădirii consulatului iranian la Damasc, soldat cu cel puţin 13 morţi, inclusiv doi oficiali militari iranieni importanţi.

Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice, a deplâns moartea a şapte dintre membrii săi, inclusiv a doi generali din Forţa Quds, care operează în afara graniţelor.

Ameninţările Iranului la adresa Israelului au fost discutate joi într-o convorbire telefonică de preşedintele american Joe Biden şi premierul israelian Netanyahu. Potrivit Casei Albe, Biden a declarat că SUA sprijină Israelul în faţa acestor ameninţări.

Sprijinul SUA pentru dreptul Israelului de a se apăra împotriva unei serii de ameninţări rămâne „neclintit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby.

Israelul i-a transmis aliatului său american că, dacă Iranul va lansa un atac asupra Israelului de pe teritoriul său ca ripostă la atacul asupra consulatului iranian din Siria, Teheranul se va confrunta cu un răspuns puternic din partea Israelului, iar aceasta va duce actualul conflict la un alt nivel, potrivit portalului Axios care citează oficiali israelieni.

Şeful Gardienilor Revoluţiei din Iran: Vom îngropa Israelul în Gaza

Comandantul şef al Corpului Gardienilor Revoluţiei din Iran, generalul Hossein Salami, a declarat vineri că Israelul va fi îngropat în Gaza, pe fondul tensiunilor legate de moartea a şapte membri ai acestui organism militar de elită la Damasc într-un atac atribuit statului israelian, informează EFE.

„Mesajul Rezistenţei este că vom îngropa regimul sionist (Israel) în Gaza”, a declarat militarul iranian în timpul unui discurs cu ocazia „Zilei Al Quds” (Ierusalim) în favoarea eliberării Palestinei.

Aşa-numita Axă a Rezistenţei este o alianţă informală condusă de Teheran, profund antiisraeliană şi formată din organizaţii militante precum Hezbollah, rebelii houthi şi mişcarea islamistă Hamas, printre alte grupuri.

„Avertizăm că nicio acţiune a vreunui inamic împotriva sistemului sacru al Republicii Islamice nu va rămâne fără răspuns”, a asigurat Salami, într-o aparentă referire la moartea gardienilor revoluţionari în atacul împotriva consulatului din Damasc, atribuit de Teheran Israelului.

„Arta naţiunii iraniene este de a distruge puterea imperiilor şi de a demonstra adevărul credinţei împotriva lipsei de validitate a necredinţei şi politeismului”, a adăugat el.

Militarul iranian a mai dat asigurări că „nicio putere hegemonică nu poate lovi Iranul”, într-o aparentă aluzie la Statele Unite.

Te-ar mai putea interesa și
O vilă interbelică din centrul Bucureștiului e scoasă la vânzare pentru suma de 1.140.000 de euro
O vilă interbelică din centrul Bucureștiului e scoasă la vânzare pentru suma de 1.140.000 de euro
O vilă interbelică ridicată în stil eclectic și decorată cu zeități mitologice se vinde cu 1.140.000 de euro pe Storia, platforma de imobiliare lansată de OLX. Imobilul este situat pe o......
Antony Blinken: China nu furnizează direct Rusiei arme, rachete şi muniţii. În schimb furnizează maşini-unelte, micro-electronică şi optică
Antony Blinken: China nu furnizează direct Rusiei arme, rachete şi muniţii. În schimb furnizează maşini-unelte, micro-electronică ...
Secretarul american de stat Antony Blinken a declarat luni că, deşi China nu furnizează Rusiei arme şi muniţii, oferă ...
Brandul de produse cosmetice coreene KORIKA intră în România, în rețeaua de magazine Notino
Brandul de produse cosmetice coreene KORIKA intră în România, în rețeaua de magazine Notino
KORIKA, unul dintre cele mai apreciate branduri de produse cosmetice coreene din Europa, intră în magazinele Notino din ...
Omul de afaceri Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un proiect de educație pentru antreprenorii și managerii din România
Omul de afaceri Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un proiect de educație pentru antreprenorii ...
Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un program de educație financiară de tip e-learning, ...