Irina Radu – TVR: Doar o lege modificată şi o creştere a taxei poate schimba lucrurile

Directorul general interimar al Societăţii Române de Televiziune, Irina Radu a declarat miercuri, la Parlament, că 'doar o lege modificată şi o creştere a taxei poate schimba lucrurile' sugerând că, pentru a prezenta un plan de redresare, este nevoie de numirea cât mai rapidă a unui Consiliu de Administraţie al instituţiei publice.
Economica.net - mie, 25 nov. 2015, 14:59
Irina Radu - TVR: Doar o lege modificată şi o creştere a taxei poate schimba lucrurile

Irina Radu s-a întâlnit miercuri cu membrii Biroului permanent al Camerei Deputaţilor şi cu Comitetul liderilor grupurilor parlamentare, cu participarea preşedinţilor Comisiei pentru buget (Viorel Ştefan) şi Comisiei pentru Cultură (Gigel Ştirbu).

‘Am încercat să lămurim situaţia în care se află TVR-ul, o situaţie mai complicată ca niciodată. Am răspuns la toate întrebările adresate şi ni s-a solicitat un plan. Pentru noi a fost puţin ciudat să se aştepte un plan şi fără să se modifice legea. Părerea mea personală este că orice plan fără modificări radicale de lege şi chiar de valoare a taxei tv ar fi o păcăleală’, a declarat Irina Radu.

Irina Radu a adăugat că cei prezenţi la întâlnire au arătat deschidere privind eventuale modificări aduse Legii 41/1994, care stabileşte organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune.

‘Ne vom duce acasă la TVR, vom face alte calcule dar peste toate lucrurile astea vestea bună este, de fapt, ultima mea întrebare către domniile lor, dacă acest plan poate ţine cont şi de lucruri care nu există în Legea 41 şi mi s-a răspuns că da. Asta mi-a arătat mie deschiderea către modificarea legii’, a adăugat ea.

‘Este vorba de nişte cifre care arată într-un anume fel şi care ar putea fi funcţionale. Dacă ar creşte taxa cu foarte puţin… Înseamnă că ne minţim în continuare. Adică nu putem să ne minţim. Nu poate nimeni să vină să ne zică ‘Nu mai cereţi’. Ba cerem şi, dacă nu se doreşte televiziune publică nu va mai exista. Vom fi una din ţările Uniunii Europene fără televiziune publică. Cineva trebuie să se hotărască România are sau nu are nevoie de televiziune publică sau o televiziune publică puternică, adică 20 la sută share sau o televiziune care abia respiră. Asta nu este decizia noastră, este o decizie de interes naţional’, a adăugat directorul interimar SRTV.

‘Nu se intră dintr-o dată în blocaj. Dar în momentul în care ajungi să plăteşti doar salarii şi să nu mai ai producţie, de ce exişti? O televiziune trebuie să existe pentru publicul ei. Dacă ai doar bani de salarii şi în rest plăteşti datorii din urmă, ce să dai la tv? Doar o lege modificată şi o schimbare a taxei poate schimba lucrurile’, a apreciat Irina Radu.

Aceasta a spus că, în cadrul întâlnirii de miercuri de la Parlament, ‘s-a vorbit despre un plan de reorganizare’.

De asemenea, aceasta a spus că SRTV are nevoie, cât mai repede, de un nou consiliu de administraţie.

‘Este neapărat să vină un consiliu de administraţie pentru că nu are rost să facem noi un plan şi consiliul care vine să spună că are altă viziune’, a declarat directorul interimar SRTV.

De asemenea, Irina Radu a spus că, la întâlnire, s-a discutat şi o eventuală decizie de ştergere a datoriilor TVR.

‘Cu sinceritate vă spun… chiar dacă s-ar şterge datoriile nu se poate funcţiona normal şi performant la nivelul acesta al abonamentului’, a mai spus Irina Radu.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...