1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Irlandezii de la CRH au preluat mai multe active ale Pomponio. Concurenţa a autorizat tranzacţia

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care CRH preia de la compania Pomponio unele active utilizate pentru producerea și comercializarea betoanelor și comercializarea betoanelor și agregatelor, din județele Alba, Sibiu, Cluj și Hunedoara. 

19 sep, 2019 | | ECONOMICA.net

CRH Agregate face parte din grupul CRH, activ în România în domeniul producerii de ciment, agregate, betoane și elemente prefabricate din beton, care a intrat în România după ce a cumpărat activele Lafarge ca efect al fuziunii dintre Lafarge și Holcim.

CRH Agregate desfășoară activități de extracție a pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții, de extracție a pietrei calcaroase, ghipsului, cretei și a ardeziei.

Italienii de la Pomponio efectează lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și poate realiza, la cerere, și alte tipuri de prefabricate din beton și beton armat pe baza unor proiecte de execuţie puse la dispoziţie de către beneficiar. 

Pomponio deține șase stații de betoane, trei stații de agregate, o stație de fier fasonat și o carieră de piatră și a înregistrat în 2018 26,8  milioane de lei și o pierdere netă de 3,1 milioane de lei. Grupul mai include firmele Pomponio Construcții, Pomponio Logistic și LMV Metal Construction.

Autoritatea de concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO