Isărescu a făcut credit la bancă. Şi-a cumpărat un apartament la Arcul de Triumf

Guvernatorul Băncii Naţionale a României a contractat în luna august un împrumut de la UniCredit Ţiriac Bank în monedă naţională de 700.000 de lei (155.000 euro) pentru a cumpăra un apartament dintr-un complex rezidenţial situat în Capitală, în apropierea Arcului de Triumf.
Economica.net - mar, 11 sept. 2012, 13:30
Isărescu a făcut credit la bancă. Şi-a cumpărat un apartament la Arcul de Triumf

Apartamentul, de 120 de metri pătraţi, are living şi două dormitoare, cu câte o baie fiecare, la care se adaugă două terase, informează Mediafax.

Locuinţa face parte din complexul rezidenţial Alia, dezvoltat tot cu finanţare de la UniCredit Ţiriac Bank.

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a declarat pentru Mediafax că Isărescu a cumpărat apartamentul pentru că nu deţinea o locuinţă în Bucureşti.

„A optat pentru un credit în lei pentru ca să nu-şi asume niciun risc, întrucât împrumuturile în valută comportă anumite riscuri. Aşa cum a îndemnat şi populaţia să-şi facă credite în moneda în care este plătită, guvernatorul a optat pentru lei pentru că are venituri în lei. Asta înseamnă fără riscuri„, a afirmat Vasilescu.

Creditul este cu dobândă variabilă şi a fost contractat pentru o perioadă care să nu angajeze veniturile din pensie ale guvernatorului, a precizat Vasilescu.

Isărescu deţine împreună cu soţia o casă de locuit în suprafaţă de 260 de metri pătraţi, în comuna Gruiu, sat Siliştea Snagovului, precum şi o casă de vacanţă, de 88,8 metri pătraţi, în judeţul Vâlcea.

Potrivit declaraţiei de avere publicate de Agenţia Naţională de Integritate, şeful băncii centrale are depozite în bănci de mai multe sute de mii de lei.

În primăvara acestui an, firma Alia Inmobiliaria, dezvoltatorul complexului imobiliar din apropierea Arcului de Triumf finanţat cu 25 milioane euro de UniCredit, a intrat în procedura insolvenţei, fiind administrată de Casa de Insolvenţă Transilvania.

Isărescu a mai achiziţionat un apartament în zona Băneasa în 2006 în valoare de 200.000 de euro la vremea aceea. Banii au fost obţinuţi prin intermediul unui credit ipotecar de la Volksbank în lei, din care, potrivit declaraţiei de avere a guvernatorului, mai erau de plată 698. 617 lei la sfârşitul lui 2006. Isărescu a plătit anticipat toată suma rămasă din acest credit, adică 580.000 de lei, în 2010.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...