1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

Isărescu: N-am sfaturi pentru cei cu peste 100.000 euro, e penibil să dăm sfaturi oamenilor bogaţi

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, spune că ar fi penibil să dea sfaturi bogaţilor pentru că oamenii care au de plasat peste 100.000 de euro ştiu cum să-şi gestioneze lichidităţiile, fiind mult mai preocupaţi de protejarea averii şi mai avizaţi.

28 mar, 2013 | Mediafax

"Noi nu avem grija marilor deţinători de fonduri lichide, sunt puţini şi vă asigur că au grijă de banii lor. Poate este vorba de vreo 11.000 de oameni. Dacă ai mai mult de 100.000 de euro ai o grijă, o bucurie dar şi o grijă, dacă îi mai ţii şi lichizi (...) Îndemn populaţia şi lumea să nu ne facem griji de banii lor, au ei grijă de banii lor, d-aia i-au şi acumulat (...) Pentru cei cu peste 100.000 de euro n-am sfaturi, pentru că nu vreau să mă pun în situaţia penibilă de a da sfaturi unui om bogat. Dacă a ştiut să facă aceşti bani, ştie şi să-i administreze", a spus Isărescu.

Guvernatorul BNR a arătat că nu vede necesară o dezbatere publică prin care să fie date sfaturi românilor care au bani.

"Să ţii lichidităţi de peste 100.000 de euro nu-şi permit prea mulţi (...) Nu aici e grosul populaţiei, dacă sunt 11.0000 – 12.000 de oameni", a spus Isărescu.

Anterior, el a afirmat că băncile au anunţat BNR că în cursul dimineţii de joi s-au înregistrat cereri de la populaţie pentru spargeri de depozite.

Economistul şef al BNR, Valentin Lazea, a afirmat miercuri că populaţia ar trebui să constituie depozite de sub 100.000 euro, iar cei cu lichidităţi de peste 4,2 milioane de euro să le împartă în cele 42 de bănci din România şi să investească diferenţa în piaţa de capital, la bursă sau în fonduri de investiţii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO