1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

Islanda ar putea deveni bateria verde a Marii Britanii

Islanda ia în considerare construirea celui mai lung cablu electric subacvatic din lume până în jurului anului 2020, profitând de avantajul resurselor abundente de energie geotermală, cu scopul de a furniza Marii Britanii energie verde, a declarat directorul executiv al producătorului naţional de electricitate, informează Reuters de la Oslo.

09 ian, 2013 | Agerpres

"Putem funcţiona ca o baterie verde pentru Marea Britanie", a declarat, într-un interviu, Hordur Arnarsin, directorul executiv al companiei Landsvirkjun.

"Considerăm că este o situaţie de câştig pentru ambele părţi, deoarece avem o sursă flexibilă de energie regenerabilă, care ar putea fi folosită pentru a echilibra (aprovizionarea şi cererea în Marea Britanie)", a spus Arnarson în interviu. 'Va fi cel mai lung cablu subacvatic din lume', a adăugat el.

Proiectul, considerat anterior neviabil din punct de vedere economic, a revenit în atenţie datorită cererii tot mai mari pentru energia cu conţinut scăzut de carbon şi a reglementărilor în favoarea energiei regenerabile.

O comisie numită de guvern va redacta un raport despre proiect în acest an, iar compania Landsvirkjun se aşteaptă să ia o decizie finală de investiţii privind cablul subacvatic de 1.000 de km până în 2015-2016, potrivit lui Arnarson

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO