Isover exportă 30% din producţia locală de vată minerală de sticlă

Saint-Gobain Construction Products, prin intermediul diviziei Isover, liderul pieţei locale de vată minerală, va exporta în acest an 30% din volumul total de vată minerală de sticlă produs în cadrul fabricii de la Ploieşti.
Andrada Ghira - mie, 16 oct. 2013, 12:16
Isover exportă 30% din producţia locală de vată minerală de sticlă

„Pentru acest an avem în plan exportul a aproximativ 30% din producţia locală de vată minerală de sticlă pe pieţele din regiune, precum Ungaria, Bulgaria, Moldova sau Serbia. În ceea ce priveşte vata minerală bazaltică, cererea de pe piaţa locală absoarbe întregul volum produs”, a declarat Filipe Ramos, directorul general al diviziei Isover din cadrul Saint-Gobain Construction Products.

Compania deţine două linii de producţie pentru vată minerală de sticlă şi cea bazaltică. Unitatea de producţie localizată în Ploieşti este amplasată pe un teren de aproximativ 130.000 de metri pătraţi şi a absorbit o investiţie totală de 35 de milioane de euro.

Isover comercializează pe piaţa locală şi alte materiale, cum ar fi sistemul format din membrane climatice inteligente şi accesoriile aferente, sisteme pentru etanşeizare şi protecţie împotriva umidităţii.

În ceea ce priveşte piaţa locală de materiale pentru izolaţii, estimările Isover arată că, începând cu 2008 şi până în prezent, aceasta a raportat o scădere cu peste 30%.

„Evoluţia pieţei de materiale pentru izolaţii este strâns legată de evoluţia pieţei de construcţii în general. Astfel, în ceea ce priveşte proiectele rezidenţiale, numărul autorizaţiilor de construcţie continuă să scadă, dar mai puțin decât în perioada 2008 – 2011. Evoluţia construcţiilor nerezidenţiale este, de asemenea, influenţată de nivelul investiţiilor per ansamblu în economia românească, care este extrem de scăzut”, a mai adăugat Filipe Ramos.

Compania a intrat pe piaţa din România încă din anul 1999. În 2005, Isover a preluat compania DBW România, cel mai mare producător de vată minerală bazaltică din România la acea data. În 2007, compania a inaugurat noua linie de vată minerală de sticlă la Ploieşti.

Fabrica din România, unde lucrează aproximativ 135 de oameni, reprezintă unul dintre principalele centre de producţie ale grupului din Europa, având o capacitate de producţie de 20.000 de tone de vată minerală de sticlă şi 6.500 de tone de vată minerală bazaltică.

Te-ar mai putea interesa și
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia a decis să sprijine candidatura prim-ministrului olandez în exerciţiu, Mark Rutte, la funcţia de secretar general al NATO, a transmis luni agenţia olandeză de presă ANP, citând......
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, a cerut duminică "să nu se deschidă ...
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului de bancassurance încheiat între cele două entități pentru un milion de clienți
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului ...
NN România și ING Bank România au susținut peste un milion de clienți să beneficieze de protecție financiară prin ...
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul românesc de tehnologie theCoRD, care a lansat prima soluție AI de team coaching din lume, anunță extinderea ...