Israel – Cel puţin un mort şi mai mulţi răniţi într-un „atac terorist combinat” la Ierusalim

Cel puţin o persoană a murit şi 14 au fost rănite miercuri dimineaţa în două atacuri cu bombă produse în două staţii de autobuz din Ierusalim, transmit agenţiile internaţionale de presă, citând responsabili israelieni
AGERPRES - mie, 23 nov. 2022, 09:02
Israel - Cel puţin un mort şi mai mulţi răniţi într-un

O explozie survenită într-o staţie de autobuz la periferia Ierusalimului a provocat cel puţin 12 răniţi, dintre care patru grav, iar o a doua, produsă la scurt timp după prima, a distrus un autocar şi a rănit trei persoane, potrivit serviciilor de salvare citate de AFP şi Reuters.

Unul dintre răniţi a decedat la spital în urma rănilor suferite, au precizat poliţia şi serviciile de salvare, , scrie Agerpres.

Agenţia israeliană de presă TPS a anunţat cel puţin un mort şi 18 răniţi.

Poliţia israeliană a afirmat într-un comunicat că bănuieşte că a fost vorba de un „atac terorist combinat” cu „încărcături explozive” amplasate în două locuri diferite.

Premierul israelian în exerciţiu Yair Lapid urma să ia parte la o reuniune de urgenţă cu şefii serviciilor de securitate la orele prânzului, la cartierul general al armatei israeliene din Tel Aviv.

Ambasadorul UE, Dimităr Ţancev, s-a declarat „oripilat de aceste atacuri teroriste” şi a transmis „cele mai sincere condoleanţe familiilor victimelor”, subliniind într-un comunicat că „terorismul nu este justificat niciodată”.

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, a „salutat” atacurile, fără a le revendica, asigurând la rândul ei într-un comunicat că ele reprezintă „preţul crimelor şi agresiunilor” Israelului „împotriva poporului” palestinian.

După o serie de atacuri soldate cu decese în Israel, în martie şi aprilie, şi altele care au urmat, armata israeliană a efectuat peste 2000 de raiduri în Cisiordania. Aceste raiduri, împreună cu ciocnirile uneori asociate, au provocat peste 125 de decese în rândul palestinienilor, cel mai ridicat bilanţ din ultimii şapte ani, potrivit ONU, notează AFP.

Mai devreme miercuri, armata israeliană a indicat că trupul neînsufleţit al unui civil israelian de 18 ani decedat marţi într-un „grav accident rutier” în Cisiordania ocupată a fost „răpit” de la un spital din Jenin, bastion al facţiunilor armate din nordul Cisiordaniei, unde fusese pronunţat decesul tânărului.

Răpirea nu a fost revendicată deocamdată, dar potrivit unor surse locale citate de France Presse cadavrul se află în prezent în posesia unor militanţi palestinieni dintr-o tabără de refugiaţi din apropiere.

Răpirea de israelieni, morţi sau vii, a mai servit în trecut drept monedă de schimb pentru grupări armate care cereau eliberarea de prizonieri sau restituirea cadavrelor palestinienilor ucişi în confruntări, păstrate de Israel.

Ştirea iniţială

Cel puţin 15 persoane au fost rănite miercuri dimineaţa la Ierusalim în două explozii despre care autorităţile afirmă că au fost atacuri cu bombă, informează AFP şi Reuters.

O explozie produsă într-o staţie de autobuz la ieşirea din oraş s-a soldat cu 12 răniţi, dintre care doi grav, iar o a doua, survenită într-o altă staţie, a avariat un autocar şi s-a soldat cu trei răniţi, potrivit serviciilor de salvare, scrie Agerpres.

Poliţia israeliană a afirmat într-un comunicat că exploziile, produse la o jumătate de oră una de cealaltă, au fost un presupus atac palestinian.

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...