1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 16 º

News

Israelul construieşte un zid de doi kilometri la frontiera cu Libanul

Israelul va începe săptămâna viitoare să construiască un zid lung de doi kilometri de-a lungul frontierei sale cu Libanul, în zona localităţii israeliene Metulla, a anunţat luni seara Canalul 10 al televiziunii israeliene, relatează AFP.

24 apr, 2012 | Mediafax

Acest zid înalt de zece metri vizează să evite fricţiunile între trupele israeliene şi cele ale armatei libaneze, ale căror poziţii sunt adesea separate de o distanţă de numai câţiva metri, a afirmat televiziunea privată.

În ianuarie, armata israeliană anunţase acest proiect precizând că zidul era menit să protejeze blocurile construite recent la Metulla de tirurile lunetiştilor din satul libanez Kfar Kila, situat la un kilometru distanţă, lângă actuala barieră de securitate situată de-a lungul frontierei.

Israelul a coordonat construcţia acestui zid cu Libanul, prin intermediul FINUL (Forţa Interimară a ONU în Liban), a precizat Canalul 10.

Israelul şi Libanul sunt tehnic încă în război, dar oficialii militari ai celor două ţări se întâlnesc în mod regulat sub auspiciile FINUL, pentru a discuta probleme legate de frontieră.

Fermierii din Metulla se plâng că au fost vizaţi de lunetişti de elită în trecut şi că sunt frecvent atacaţi cu pietre lansate dinspre partea libaneză a frontierei.

În 2006, un război scurt dar sângeros a avut loc între Israel şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah, care controlează regiunea frontalieră.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO