Israelul este interesat să colaboreze cu România în domeniul apărării – Ambasador

Guvernul israelian este interesat să colaboreze cu Guvernul român în domeniul apărării, prin participarea la programe guvernamentale şi prin parteneriate între companiile din cele două ţări, a precizat Ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga, într-o întâlnire cu ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.
AGERPRES - mie, 12 mai 2021, 04:27
Israelul este interesat să colaboreze cu România în domeniul apărării - Ambasador

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, la întâlnirea de la Ministerul Economiei au mai participat reprezentanţii Israel Aerospace Industries, companie de stat israeliană care activează în domeniul sistemelor aeriene şi astronautice pentru uz militar şi civil, şi Daniela Nicolescu, secretar de stat responsabil de domeniul industriei de apărare, scrie Agerpres.

„E.S. David Saranga, Ambasadorul Israelului, a arătat că a mai avut întâlniri cu ministrul Economiei şi îi împărtăşeşte dorinţa de a întări relaţiile bilaterale şi cooperarea între cele două ţări. Acesta a precizat că Guvernul israelian este interesat să colaboreze cu Guvernul român în domeniul apărării, prin participarea la programe guvernamentale şi prin parteneriate între companiile din cele două ţări”, se arată în comunicatul citat.

Reprezentaţii IAI au menţionat că doresc să îşi consolideze prezenţa pe piaţa europeană şi că pregătesc deschiderea unui birou în România. IAI doreşte să colaboreze cu companiile româneşti din domeniul industriei de apărare, angajamentul său fiind să stabilească o viziune pe termen lung, împărtăşirea cunoştinţelor internaţionale de top ale IAI şi adaptare la cerinţele şi viziunea României în domeniu.

La rândul său, Claudiu Năsui a subliniat că susţine investiţiile în România şi colaborarea între România şi Israel. Acesta a precizat că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului are în portofoliu mai multe companii care ar putea să colaboreze cu IAI şi a arătat disponibilitatea pentru facilitarea unor întâlniri cu acestea şi pentru discuţii aplicate pe proiecte care să poată fi dezvoltate în comun.

Volumul total al schimburilor comerciale România – Israel însuma 570,15 milioane de euro, la sfârşitul anului 2020, conform datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

La nivelul lunii martie 2021, în România activau 8.298 de companii israeliene, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 64,04 milioane de euro.

Firmele israeliene sunt implicate în numeroase proiecte de cooperare în ţara noastră, în următoarele domenii de activitate: lucrări de infrastructură (construcţia şi modernizarea drumurilor, reţele de apă etc.), industrie (aeronautică, electronică, chimie, metalurgie, textile, alimentară, construcţii de maşini şi aparate electrice), exploatarea lemnului şi producţia de mobilier, construcţii (sedii de firme, locuinţe şi sate de vacanţă), agricultură (irigaţii, sere, cultura viţei de vie, cultura porumbului cu conţinut de ulei îmbunătăţit, seminţe, ferme animale, etc.), turism şi servicii (asigurări, servicii financiar-bancare, centre medicale, mass-media etc.).

Te-ar mai putea interesa și
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România s-a clasat anul trecut pe locul doi în Uniunea Europeană la floarea soarelui din punct de vedere al producţiei obţinute, după Franţa, şi pe primul loc ca suprafaţă cultivată....
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
În era digitală în continuă evoluție, adaptarea rapidă și inovația sunt cheia pentru succesul oricărei companii. ...
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele ...
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...