Israelul începe să administreze o a 4-a doză persoanelor vulnerabile

 Israelul a lansat vineri o campanie de administrare a unei a patra doze de vaccin anti-COVID persoanelor vulnerabile, în speranţa de a atenua efectele unui nou val de contaminare din cauza răspândirii variantei Omicron, relatează France Presse.
AGERPRES - vin, 31 dec. 2021, 12:31
Israelul începe să administreze o a 4-a doză persoanelor vulnerabile

La aproape un an de la lansarea unei vaste campanii de vaccinare în favoarea unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer şi la aproximativ şase luni de la începutul administrării dozelor de rapel, autorităţile sanitare au dat joi undă verde administrării acestei a 4-a doze de vaccin pentru persoanele imunodeprimate.

Începând de vineri dimineaţă, dozele au fost administrate la Spitalul Sheba, situat în Ramat Gan, suburbie a Tel Avivului, la pacienţii care de exemplu au suferit transplanturi cardiace.

Acest spital a început luni un studiu clinic prin administrarea unei a patra doze de vaccin anti-coronavirus la persoane pe care le îngrijeşte.

„Am obţinut rezultate bune cu a 3-a doză, care nu a provocat efecte secundare cu excepţia unei uşoare dureri localizate (…). Suntem nerăbdători să vedem răspunsul la această a patra doză”, a declarat la faţa locului dr. Galia Rahav.

„Această doză va creşte protecţia împotriva coronavirusului”, a adăugat cardiologul Yael Peled.

Directorul Ministerului Sănătăţii, Nachman Ash, a autorizat de asemenea vineri administrarea unei a 4-a doze pentru pensionarii caselor de bătrâni şi pacienţii din secţiile de geriatrie, potrivit unui comunicat al ministerului.

„Această decizie a fost luată în urma temerilor de creştere a numărului de contaminări în aceste instituţii ce pun în pericol sănătatea acestor persoane”, a argumentat ministerul.

Prim-ministrul Naftali Bennett a declarat săptămâna trecută că toţi israelienii de peste 60 de ani şi personalul medical ar avea dreptul la o a patra doză, dar această decizie nu a fost încă aprobată de Ministerul Sănătăţii.

Administrarea unei a patra doze va permite să se evalueze posibila creştere a anticorpilor şi apariţia efectelor secundare, şi va spune dacă reduce sau nu riscul de infecţie, a declarat Gili Regev-Yochay, director al departamentului de boli infecţioase de la Spitalul Sheba.

Israelul a primit de asemenea joi o primă livrare de pastile Pfizer anti-coronavirus, în timp ce numărul de contaminări continuă să crească.

Autorităţile au înregistrat joi peste 4.000 de noi cazuri de COVID, un record din septembrie care totuşi încă nu s-a tradus printr-o creştere semnificativă a spitalizărilor.

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...