IT Genetics lansează o soluţie de automatizare şi digitalizare a activităţii depozitelor

IT Genetics lansează Planograma, platforma digitală de tip WMS (Warehouse Management System) care centralizează, eficientizează şi automatizează activităţile de logistică, depozitare, curierat, distribuţie şi producţie. Soluţia a fost dezvoltată de către o echipă formată integral din profesionişti români.
Lidia Neagu - joi, 10 iun. 2021, 17:52
IT Genetics lansează o soluţie de automatizare şi digitalizare a activităţii depozitelor

Soluţia software bazată pe algoritmi de inteligenţă artificială ce permit optimizarea spaţiilor în timp real este dedicată companiilor de e-commerce, dar şi celor care activează în industrii precum retail, FMCG, pharma şi sănătate, construcţii, HoReCa, logistică, transporturi etc.

Planograma este o soluţie găzduită în cloud, ceea ce înseamnă că poate fi accesată oricând, de pe orice dispozitiv ce beneficiază de o conexiune la Internet. Gândită sub formă de API (application programming interface), aceasta se poate integra în sisteme complexe ce includ aplicaţii ale unor terţe părţi, precum soluţii Open-API, ERP, dar şi dispozitive cu cititoare RFID pentru scanarea codurilor de bare sau identificarea radio. Astfel, utilizatorii au toate informaţiile disponibile într-un singur panou de acces care le permite să genereze şi să trimită pe e-mail rapoarte şi fişe de lucru, eliminând necesitatea utilizării hârtiei.

„Când am plecat la drum în dezvoltarea Planograma, ne-am dorit să avem o soluţie care să nu fie greoaie şi pe care să şi-o permită orice business. Credem că am reuşit, pentru că Planograma este o soluţie simplă, uşor de implementat şi accesibilă, care poate face mult mai uşoară viaţa oricărui business care operează un depozit. Într-un mediu de afaceri competitiv, mereu în schimbare şi plin de provocări, clientul are întotdeauna acces la rapoarte şi metrice în timp real, ceea ce le creează cadrul potrivit pentru luarea celor mai bune decizii de business. Sperăm ca Planograma să fie un pas în accesibilizarea soluţiilor IT, dar şi un pas important în digitalizarea companiilor româneşti”, a declarat Liviu Sima, fondator IT Genetics.

Integrarea Planograma în fluxul de lucru al unei companii se poate reflecta în creşteri la nivelul profitabilităţii prin reducerea cu până la 50% a costurilor operaţionale, precum şi prin creşterea cu până la 70% a eficienţei colectării comenzilor şi cu până la 100% a preciziei stocurilor, potrivit analizelor dezvoltatorului Planograma, IT Genetics.

Posibilitatea raportării în timp real a indicatorilor de performanţă asigură transparenţă internă şi o mai bună gestionare a afacerii, care se poate adapta cu agilitate la modificări sau la perioadele cu încărcare mare. În plus, datorită faptului că este găzduită în cloud, Planograma permite clienţilor care o utilizează să scaleze atributele aplicaţiei în funcţie de nevoile lor şi de sezonalitatea afacerii, menţinând întotdeauna costurile direct proporţionale cu funcţionalităţile utilizate şi cu gradul de încărcare al afacerii.

Clienţii Planograma au la dispoziţie abonamente flexibile, uşor de personalizat, cu cicluri de facturare lunare sau anuale.

În ceea ce priveşte impactul operaţional al aplicaţiei, Planograma asigură companiilor o serie de beneficii precum: acurateţe în trasabilitatea produselor (până la serie, lot, date de expirare la nivel de stoc etc.), optimizarea fluxurilor şi stocurilor, managementul eficient al sarcinilor operatorilor din depozite, eficientizarea spaţiilor şi echipamentelor, automatizarea sarcinilor şi creşterea productivităţii, eliminarea erorilor umane şi reducerea timpului de manipulare, colectare şi aprovizionare.

Până la sfârşitul anului, IT Genetics îşi propune să implementeze Planograma în 20 de companii din România.

Fondată în 2007, IT Genetics este lider în furnizarea şi integrarea de soluţii IT profesionale în România, Ungaria şi Bulgaria.

Te-ar mai putea interesa și
Drulă promite că în acest an se va putea circula pe toată Autostrada A10
Drulă promite că în acest an se va putea circula pe toată Autostrada A10
Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunţat vineri că în acest an întreaga Autostrada A10 (Sebeş-Turda) va fi dată în circulație, după ce a primit asigurări de la constructorului......
Pandemia a dus la o explozie a cererii de avioane private
Pandemia a dus la o explozie a cererii de avioane private
Pandemia de coronavirus a creat o cerere mare pentru călătorii şi o creștere a sumelor de bani nefolosiţi în buzunarele ...
Recomandarea privind Procedura de Deficit Excesiv în cazul României, adoptată în cadrul ECOFIN
Recomandarea privind Procedura de Deficit Excesiv în cazul României, adoptată în cadrul ECOFIN
Recomandarea privind Procedura de Deficit Excesiv în cazul României a fost adoptată vineri, în cadrul Reuniunii Consiliului ...
Uniunea Europeană a ridicat interdicția impusă împotriva a opt bănci de a participa la emisiunile sale de obligațiuni
Uniunea Europeană a ridicat interdicția impusă împotriva a opt bănci de a participa la emisiunile sale de obligațiuni
Opt bănci care până acum au fost excluse de la participarea la emisiunile de obligaţiuni sindicalizate, care finanţează ...