Italia se împrumută mai scump după retrogradarea Spaniei

Italia a împrumutat vineri 5,95 miliarde euro printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitatea la zece ani, costurile de finanţare urcând puternic, cu 0,6 puncte procentuale, la 5,84%, din cauza temerilor investitorilor privind criza datoriilor de stat, accentuate de retrogradarea Spaniei.
Economica.net - vin, 27 apr. 2012, 10:41
Italia se împrumută mai scump după retrogradarea Spaniei

Trezoreria italiană stabilise ca ţintă atragerea unei sume între 3,75 miliarde euro şi 6,25 miliarde euro, astfel că finanţarea obţinută este aproape de plafonul intervalului ţintit, notează Reuters.

Analiştii consideră că statul a lărgit intervalul şi a coborât pragul minim pentru a se asigura că operaţiunea va fi încheiată cu succes chiar şi în condiţii de cerere slabă, pe fondul volatilităţii ridicate a pieţelor din zona euro.

În martie, la cea mai recentă emisiune precedentă de obligaţiuni cu maturitatea la zece ani, Italia a plătit un randament de 5,24%.

Oferta de la licitaţia de vineri a fost suprasubscrisă de 1,48 ori, în scădere de la 1,65 în martie.

Italia a mai emis vineri obligaţiuni cu maturitatea în 2017, al căror randament a urcat de la 4,18% la 4,86%. Oferta de titluri la cinci ani a fost suprasubscrisă de 1,34 ori, faţă de 1,65 în martie.

Randamentele la cinci şi zece ani suportate de Italia au ajuns astfel la cel mai ridicat nivel din ianuarie, recuperând practic scăderile înregistrate în februarie şi martie, datorate injecţiilor de lichiditate efectuate de Banca Centrală Europeană.

Agenţia Standard & Poor’s (S&P) a coborât ratingul Spaniei cu două trepte, de la „A” la „BBB+”, anticipând accentuarea problemelor din zona finanţelor publice din cauza recesiunii şi situaţiei delicate a băncilor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat vineri că, în urma finalizării procesului de ...
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație – Grindeanu
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate începe pregătirea documentației pentru lansarea ...
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, inclusiv cei care se ocupă de vaccinare
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, ...
Nu doar oficialii băncilor centrale trebuie să combată inflaţia ci şi alţi decidenţi au un rol important de jucat, ...