1EUR = 4.7769 RON | Bucureşti 9 º

Companii

Italianul care a construit Pasajul Basarab s-a apucat de agricultură: Prețul grâului o ia razna în primăvară

Piero Francisci, cel care a deținut compania ce s-a ocupat de fabricarea părții metalice din Pasajul Basarab, s-a apucat de agricultură și cultivă cereale în județul Teleorman și crește porci în județul Argeș.

04 dec, 2013 | agrointel.ro

Francisci a fost unul dintre cei mai acerbi critici ai situației din această vară când prețurile la cereale și oleaginoase a scăzut cu 25-30% în doar cîteva zile, scrie agrointel.ro.

Italianul, stabilit în România din 1992, este de părere că acest joc al prețurilor i-a sărăcit pe fermierii români cu aproape 2 miliarde de euro.

”Eu sunt inginer și sunt foarte mândru de ce am realizat la Pasajul Basarab. E o lucrare de excepție. Criza însă m-a făcut să îmi regândesc strategia de investiții. Împreună cu asociații mei am vândut compania de construcții metalice unei multinaționale care îi putea asigura trecerea la nivelul următor. În 2011 am început investiția în Teleorman. Am considerat că este mai bine să mă orientez către agricultură. Nu îmi pare rău, dar am albit. E păcat că politicienii nu sprijină acest sector strategic” a declarat pentru agrointel Piero Francisci. Citeşte mai mult pe agrointel.ro

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO