Italienii de la Gruber Logistics au cumpărat 100 de camioane IVECO S-Way alimentate cu gaz natural lichefiat

Ion Dobreanu - mie, 03 mart. 2021, 17:50
Italienii de la Gruber Logistics au cumpărat 100 de camioane IVECO S-Way alimentate cu gaz natural lichefiat

Compania italiană Gruber Logistics, care activează și în România, în județul Bihor, a anunțat miercuri că a semnat un contract cu IVECO pentru furnizarea a a 100 de camioane IVECO S-Way LNG. Termenul de livrare pentru cele 100 de camioane este finalul acestui an.

„Obiectivul nostru este să avem cea mai importantă flotă din Europa, care să faciliteze un transport durabil prin exploatarea tehnologiilor existente și sprijinirea inovației, astfel încât noile tehnologii cu impact zero să poată ajunge rapid pe piață. Digitalizarea și sustenabilitatea – atât socială, cât și de mediu – sunt elemente fundamentale ale planului de dezvoltare a companiei noastre”, a declarat Martin Gruber, CEO Gruber Logistics.

De asemenea, decizia companiei a fost influenţată de faptul că zona unde se află sediul Gruber Logistics este subiectul unei dezbateri intense asupra problemelor de mediu. Autoritățile din Regiunea Tirolului au adoptat măsuri semnificative pentru a limita impactul poluării generate de vehiculele grele care traversează Pasul Brenner. Tehnologia din spatele camioanelor IVECO S-Way LNG este concepută în mod expres pentru a reduce semnificativ consumul de combustibil și poluarea – reducând NO₂ cu 90% și PM cu 95%, precum și emisiile de CO₂ cu 95% comparativ cu echivalentele lor diesel atunci când este folosit biometanul.

„Încrederea pe care Gruber Logistics Group ne-a acordat-o prin semnarea acestui contract important este o dovadă clară a viziunii noastre comune pentru viitorul lumii transporturilor. Încă o dată, admirăm și apreciem previziunea lor, o calitate care a servit drept ghid constant pentru investițiile companiei de-a lungul anilor, permițându-i să devină organizația inovatoare care este astăzi. Noi, cei de la IVECO, suntem onorați să putem contribui la obiectivele ambițioase ale Grupului, în scopul creșterii durabile, cu ajutorul unui produs care combină tehnologie de vârf, performanță și grijă pentru mediu,” a adăugat Carmelo Impelluso, IVECO Brand Europe Director.

„Acordul cu Gruber Logistics plasează încă o dată brandul nostru în prima linie a mobilității sustenabile. Suntem mândri de acest acord, de relația puternică ce ne leagă de un grup internațional atât de mare și de preocuparea pe care Gruber a demonstrat-o pentru problemele ecologice, în deplin acord cu obiectivele IVECO,” a concluzionat Mihai Daderlat, Business Director IVECO Italy Market.

Ambele companii derulează și susțin sustenabilitatea ecologică și economică, dar și performanța ridicată a transporturilor ușoare și grele, pentru diferite sectoare de activitate.

Despre Gruber Logistics

Fondat în 1936, Gruber Logistics are sedii în Europa și Asia și oferă clienților săi o gamă largă de servicii în domeniile transporturilor rutiere, aeriene sau maritime, logistică și operațiuni industriale. Expertiza internațională a grupului și cunoștințele aprofundate ale țărilor în care operează îi permit să acopere o mare varietate de sectoare precum industria siderurgică, automotive, industria chimică, industria alimentară, a hârtiei și a celulozei.

Despre IVECO

IVECO este un brand al CNH Industrial N.V., lider mondial în domeniul bunurilor de capital. IVECO proiectează, produce și comercializează o gamă largă de vehicule comerciale ușoare, medii și grele, camioane off-road și vehicule pentru aplicații precum misiuni off-road. Gama largă de produse a brandului include Daily, Trakker (dedicat misiunilor off-road) și gama IVECO WAY cu vehiculul IVECO S-WAY pentru misiuni on-road și IVECO X-WAY pentru misiuni off-road ușoare. În plus, brandul IVECO Astra construiește camioane off-road, autobasculante rigide și articulate, precum și vehicule speciale. IVECO are aproape 21.000 de angajaţi, la nivel global. Gestionează unități de producție din șapte țări din Europa, Asia, Africa, Oceania și America Latină, 4.200 de puncte de vânzare și servicii în peste 160 de țări. Compania garantează asistență tehnică oriunde funcționează un vehicul IVECO.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Recalcularea pensiilor din România este un proces care trebuie parcurs cu atenţie şi respect faţă de beneficiari, dar şi fără întârzieri, iar pentru continuarea accelerată a acestei......
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a discutat vineri cu ambasadorul Austriei în România, ...
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
Un număr de 3.474 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
După mai multe luni de tergiversări, contractul pentru livrarea a 100 de tramvaie noi în Capitală ar putea fi în sfârșit ...