Italienii de la IGD au investit 5 mil. euro în reţeaua Winmarkt din România, în acest an

Compania italiană Immobiliare Grande Distribuzione (IGD) a bugetat investiţii de 12,5 milioane euro în perioada 2012-2015 pentru modernizarea şi extinderea suprafeţei închiriabile a reţelei de centre comerciale Winmarkt România, suma alocată în acest an ridicându-se la aproximativ 5 milioane euro.
Economica.net - mar, 08 oct. 2013, 08:31
Italienii de la IGD au investit 5 mil. euro în reţeaua Winmarkt din România, în acest an

„Anul acesta am activat un buget de investiţii de aproximativ cinci milioane de euro, finanţat în întregime din fonduri proprii, acţionarii confirmând capacitatea de autosusţinere a planului de investiţii, fără a afecta gradul de îndatorare al companiei, care la acest moment este zero”, a declarat într-un comunicat CEO-ul Winmarkt, Antonio Di Berardino.

IGD a aprobat un buget de investiţii în valoare de 12,5 milioane euro pentru perioada 2012-2015, sumă care este investită într-un proiect care vizează modernizarea centrelor comerciale Winmarkt, extinderea suprafeţei închiriabile, precum şi optimizarea fluxului de vizitatori.

Reţeaua compusă din 15 centre comerciale, situate în centrul a 13 oraşe, are o suprafaţă net închiriabilă de 88.200 metri pătraţi şi a încheiat anul financiar 2012 cu o cifră de afaceri de 11,3 milioane euro şi un profit net de 5,8 milioane euro.

În primul semestrul din 2013, Winmarkt a înregistrat o cifră de afaceri de 5,3 milioane euro şi a continuat procesul de modernizare a centrelor comerciale, concomitent cu reorganizarea spaţiilor interioare, în vederea introducerii unor retaileri internaţionali. Astfel, în următoarele 12 luni sunt programate şase deschideri noi.

Potrivit reprezentanţilor companiei, afacerile din primul semestru sunt mai mici cu 5,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, scăderea fiind cauzată în principal de procesul de introducere în reţea a unor retaileri internaţionali, care a necesitat vacantarea unor spaţii pe perioada amenajării noilor magazine.

„Centrele comerciale Winmarkt au înregistrat în primele şase luni ale anului 2013 o medie lunară a traficului de peste 2,6 milioane de vizitatori, medie ce se încadrează în valorile stabile obţinute în ultimii cinci ani – o medie anuală de 33 milioane vizitatori în întreaga reţea”, se spune în comunicat.

Gradul de ocupare al centrelor comerciale Winmarkt este de 85%, împărţit în proporţii aproximativ egale între comercianţii locali, naţionali şi internaţionali, precum Carrefour, Billa, dm drogerie markt şi H&M.

Listată la Bursa de Valori din Milano, IGD are un portofoliu imobiliar evaluat la 1,9 miliarde euro la data de 30 iunie 2013, compus, printre altele, din 19 centre comerciale şi parcuri de retail, precum şi 19 hypermarketuri şi supermarketuri în Italia, portofoliu la care se alătură proprietăţile din România aflate sub brandul Winmarkt.

Te-ar mai putea interesa și
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de milion de euro
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de ...
Restart Energy a anunțat astăzi că a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice pentru compania Romtextil S.A. în valoare de peste jumătate de milion......
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru ...
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...