Italienii de la Maltauro vor construi 17 km din Autostrada Transilvania la jumătate din preţul estimat

Compania italiană Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro a câştigat contractul pentru construirea tronsonului Nădăşelu-Mihăieşti de 17 kilometri din Autostrada Transilvania, oferind un preţ de 446 milioane de lei, de aproape două ori mai mic decât cel total estimat de Compania de Drumuri, de 825 de milioane de lei.
Economica.net - joi, 26 mai 2016, 15:59
Italienii de la Maltauro vor construi 17 km din Autostrada Transilvania la jumătate din preţul estimat

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a semnat joi, 26 mai 2016 „Contractul de proiectare şi execuţie a Autostrăzii Braşov – Tg. Mures – Cluj – Oradea, Sector 3A: Cluj Vest (Gilău) – Mihăieşti, km 0+000 – km 25+500, tronson 3A2, km 8+700 – km 25+500″.

Contractul a fost atribuit în urma finalizării procedurii de achiziţie publică (licitație deschisă), Asocierii IMPRESA COSTRUZIONI GIUSEPPE MALTAURO SpA – S.C. VIAPONTE ROM S.R.L. (reprezentată, în calitate de Lider al Asocierii de IMPRESA CONSTRUZIONI GIUSEPPE MALTAURO SpA), și are o valoare totală de 446,13 milioane de lei fără TVA.

Finanțarea proiectului este asigurată din Bugetul de Stat.

Întregul sector de Autostradă 3A2, având lungimea de 16,8 km, se desfăşoară pe teritoriul administrativ al judeţului Cluj. Traseul autostrăzii porneşte din zona Nodului Nădăşelu, de la km 8+700 şi asigura conexiunea la km 25+500 cu sectorul 3B Mihăieşti – Suplacu de Barcău. La km 17+800 este prevazută execuţia a câte o parcare de scurtă durată pe fiecare parte a autostrăzii.

Durata contractului este de 18 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare şi 12 luni durata de execuţie a lucrărilor.

„Autostrada Braşov – Tg. Mureş – Cluj – Oradea face parte din strategia CNADNR S.A. de dezvoltare a infrastructurii rutiere şi îmbunătăţire a circulaţiei pe drumurile publice. Este un proiect la început de drum şi sperăm şi mizăm pe seriozitatea antreprenorului, nivelul de aşteptare este foarte mare, solicităm să dea dovadă de responsabilitate pentru respectarea clauzelor contractuale şi a termenelor stabilite în vederea finalizării proiectului” a declarat Cătălin Homor, Directorul General al CNADNR.

Licitaţia pentru tronsonul Nădăşelu-Mihăieşti a fost lansată în martie 2015, iar valoarea estimată a contractului era de 687,5 milioane de lei, fără TVA.

Valoarea totală a contractului (incluzând şi achiziţionarea ulterioară de noi lucrări şi/ sau servicii similare de 137,5 milioane de lei fără T.V.A de la ofertantul câştigător) era de 825 milioane de lei fără TVA.

După cum se observă din lista de mai jos, asocierea care a câştigat contractul a oferit al 4-lea cel mai mic preţ, de 446 milioane de lei. 

1. 371,9 milioane lei – Asocierea Tirrena Scavi – Societa Italiana per Condotte d’Acqua
2. 378,6 milioane lei – Asocierea Serenissima Construzioni – PST Group JSC – Luca Way
3. 421,3 milioane lei – Salini Impregilo
4. 446,1 milioane lei – Asocierea Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro – Viaponte Rom
5. 463,3 milioane lei – Asocierea Astaldi – Max Boegl Romania
6. 484,9 milioane lei – Strabag
7. 498,1 milioane lei – Asocierea Straco Grup – AZVI – Specialist Consulting
8. 599,2 milioane lei – Asocierea Itinera – Collini Lavori – Via Design

Te-ar mai putea interesa și
Șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat
Șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat
Directorul general al CFR Călători, Ovidiu Vizante (foto), a demisionat din funcţie pe motiv că, în situaţia actuală, generată de instabilitate şi subfinanţare, compania poate urma calea......
Forumul Economic Mondial se va organiza din nou la Davos în 2022
Forumul Economic Mondial se va organiza din nou la Davos în 2022
Următoare ediţie a Forumului Economic Mondial (WEF) va fi organizată din nou la Davos (Elveţia), după ce pandemia i-a ...
Panică pe piețele asiatice din cauza crizei de aprovizionare cu energie din Europa
Panică pe piețele asiatice din cauza crizei de aprovizionare cu energie din Europa
Problemele în aprovizionarea cu energie din Europa au creat panică în rândul cumpărătorilor asiatici de gaze, astfel ...
Banca Mondială a renunţat să mai publice raportul anual „Doing Business”
Banca Mondială a renunţat să mai publice raportul anual „Doing Business”
Banca Mondială a anunţat joi că a decis să înceteze să mai publice raportul "Doing Business", după ce a descoperit ...