Italienii de la Salini ameninţă că dau statul român în judecată, după ce au fost acuzaţi că au lucrat prost pe Lugoj-Deva

Economica.net
04 05. 2016
deva1_36509100

Italienii de la Salini-Impregilo au declarat că au respectat cu stricteţe indicaţiile Companiei de Drumuri chiar şi atunci când aceasta a modificat unilateral şi pe proprie răspundere condiţiile de proiectare şi construcţie. „Din acest motiv, Salini-Impregilo respinge concluziile societăţii Geotesting CI, exprimate în numele CNADNR”, se arată în răspunsul Salini-Impregilo pentru Digi24.

Lucrările la lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva nu sunt conforme cu proiectul, materialul folosit la terasamente având o calitate „mediocră”, a spus luna trecută pentru ECONOMICA.NET Adrian Diaconu, directorul Geotesting CI SRL, firma contractată de CNADNR pentru a realiza expertiza tehnică a execuţiei şi a calităţii acestui lot.

În februarie, Compania de Autostrăzi a semnat un contract de expertiză pentru a verifica stabilitatea şi calitatea materialelor folosite în constructia autostrăzii A1 Lugoj – Deva, Lot 2, tronson construit de aceeaşi firmă care a lucrat pe autostrada Sibiu – Oraştie Lot 3, autostradă inchisă la nici un an de la inaugurare după ce au apărut fisuri în asfalt şi care a fost şi demolată parţial între timp.

„După experienţa cu lotul III al autostrăzii Sibiu-Orăştie, am hotărât ca pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, km 27+620 – km 56+220, să facem o expertiză tehnică care să ne dea date exacte asupra execuţiei şi calităţii acestui lot. Aşteptăm detaliile acestei expertize, astfel încât să putem lua deciziile cele mai corecte şi mai bune pentru derularea într-un ritm susţinut a contractului, în vederea finalizării acestui lot”, a declarat atunci directorul general al CNADNR, Cătălin Homor.

Lotul 2 din autostrada Lugoj – Deva are o lungime de 28,6 km şi construcţia sa a fost câştigată la licitaţie de către asocierea Salini (Impregilo) – Secol SpA cu o ofertă de 562 de milioane de lei, aproape 50% din cât estimase CNADNR.