Pe cine aleg ruşii pentru termocentrala de la Tulcea: Itochu-Hyundai, Metka sau Siemens

Vimetco, proprietarul Alro Slatina, a selectat trei candidaţi pentru faza finală a negocierilor pentru construcţia termocentralei de la Tulcea, respectiv consorţiul Itochu - Hyundai, compania Metka şi grupul Siemens, iar decizia va fi anunţată până la finele lunii mai.
Economica.net - mie, 18 apr. 2012, 11:15
Pe cine aleg ruşii pentru termocentrala de la Tulcea: Itochu-Hyundai, Metka sau Siemens

Grupul Vimetco, înregistrat în Olanda, vrea să construiască o centrală în cogenerare cu o capacitate de 250 MW, care să deservească rafinăria de alumină Alum Tulcea.

Proiectul de 276 milioane euro ar putea fi cofinanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi mai multe bănci comerciale.

Contractorii selectaţi pentru negocieri sunt un consorţiu format din Itochu (Japonia) şi Hyundai (Coreea de Sud), compania elenă Metka şi grupul german Siemens, se arată într-un comunicat transmis miercuri de Vimetco.
Negocierile ar trebui să fie finalizate până la sfârşitul lunii mai.

Noua centrală de la Tulcea va furniza energia electrică şi termică atât pentru operaţiunile Alum şi Alro Slatina, cât şi pentru oraşul Tulcea.

Centrala de la Tulcea, cu o capacitate de 250 de MW, ar urma să fie construită şi dată în folosinţă în perioada 2012-2014.

Vimetco a primit oferte de la şapte companii sau consorţii interesate să construiască centrala, respectiv China Huadian Engineering, China National Electric Engineering, Itochu-Hyundai, Metka, Minmetals Engineering Co. Ltd. (China), Siemens şi Sinohydro (China).

Grupul Vimetco, înregistrat în Olanda şi controlat de omul de afaceri rus Vitali Maşiţki, deţine împreună cu o firmă grup, Conef, 87,96% din acţiunile Alro, iar 10,03% din acţiuni sunt în portofoliul Fondului Proprietatea.
Vimetco deţine şi Alum Tulcea, singura rafinărie de alumină din România, şi Vimetco Extrusion, companie care produce profile extrudate din aluminiu.

Acţiunile Alro (ALR) au scăzut miercuri la bursa de la Bucureşti, până în jurul orei 12:00, cu 3,45%, la 2,8 lei.

Te-ar mai putea interesa și
Falimentul City Insurance. AURSF și AVAC cer Guvernului ca plafonul destinat victimelor accidentelor grave să fie ridicat la 2 milioane de lei
Falimentul City Insurance. AURSF și AVAC cer Guvernului ca plafonul destinat victimelor accidentelor grave să fie ridicat ...
Asociatia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) și Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație (AVAC) i-au trimis ieri o scrisoare deschisă prim-ministrului Florin Cîțu,......
Uber se extinde la Sibiu
Uber se extinde la Sibiu
Uber a anunțat că începând din această după-amiază va fi disponibil în Sibiu. Între datele de 22.09.2021 și 03.10.2021, ...
Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus
Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus
Consumatorii români de glo, produsul BAT care încălzește tutunul în loc să-l ardă, consideră că aceste produse au ...
Tren metropolitan București – Ilfov: proiectul prevede mai nou achiziția a 72 de trenuri, de 411 milioane euro
Tren metropolitan București – Ilfov: proiectul prevede mai nou achiziția a 72 de trenuri, de 411 milioane euro
Proiectul trenului metropolitan București - Ilfov prevede mai nou achiziția a 72 de trenuri, față de 50 câte anunța ...