Iubita şefului unei mari burse europene i-ar putea provoca destituirea

Ludwik Sobolewski, preşedintele executiv al Bursei din Varşovia, cea mai mare din Europa Centrală şi de Est, a fost suspendat, fiind acuzat de încălcarea codului de etică şi de conflict de interese. Sobolewski ar fi acceptat ca un asistent al lui să ceară finanţarea unui film firmelor listate la bursa pe care o conduce. În filmul respectiv urează să joace iubita lui Sobolewski, potrivit presei poloneze. Principalul acţionar îl vrea concediat pe preşedintele suspendat.
Adrian N. Ionescu - mie, 09 ian. 2013, 11:43
Iubita şefului unei mari burse europene i-ar putea provoca destituirea

Preşedintele – director executiv al Bursei de Valori din Varşovia (GPW) , Ludwik Sobolewski, ar fi cerut asistentului său Emil Stepien „să încurajeze companiile listate în secţiunea New Connect a Bursei, să sponsorizeze filmul în care joacă Anna Szarek, partenera lui Sobolewski, potrivit Warsaw Business Journal.

Ministerul Trezoreriei, care deţine 51,7% din acţiunile bursei poloneze, a anunţat că Sobolewski ar fi încălcat codul etic al funcţiei sale şi a convocat adunarea generală a acţionarilor, pentru a-l demite.

Ludwig Sobolewski a negat acuzaţiile ce i se aduc.

Anna Szarek este o actriţă şi fotomodel în vârstă de 27 de ani.

Ludwik Sobolewski a vizitat România de două ori, prima dată acum patru ani, când Bursa din Varşovia studia posibilitatea de a prelua Bursa din Sibiu. Bursa poloneză ar fi obţinut o poziţie favorabilă în cazul fuziunii acesteia cu Bursa din Bucureşti.

Sobolewski a confirmat atunci interesul bursei poloneze pentru tranzacţie. Legea nu permite o deţinere mai mare de 5% a unei burse din România.

Ludwik Sobolewski a mai venit în Bucureşti şi anul trecut, să negocieze un protocol privind listările duble, la Bucureşti şi Varşovia, în condiţiile în care Fondul Proprietatea urmează să se listeze la GPW.

Din iunie 2006, de când Sobolewski este şeful Bursei din Varşovia, aceasta a devenit lider în Europa Centrală şi de Est, după capitalizarea companiilor. Este şi campioană europeană după numărul de oferte publice iniţiale. Salariul anual al lui Sobolewski s-ar ridica la un milion de zloţi pe an, echivalentul a 250.000 de euro , potrivit informaţiilor din presa poloneză.

La Bursa din Varşovia se tranzacţionează 437 de companii cu o capitalizare bursieră de 176 miliarde de euro. La Bucureşti capitalizarea totală, inclusiv cea a Erset Bank şi dezvoltattorul imobiliar sudafrican NEPI este de 25 de miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Am plătit cu cardul cumpărături de 128 de miliarde de lei în doar șase luni. Ritmul de creștere este uriaș. Șeful VISA spune tot despre programul dedicat femeilor antreprenor
Am plătit cu cardul cumpărături de 128 de miliarde de lei în doar șase luni. Ritmul de creștere este uriaș. Șeful ...
Bazându-se pe datele BNR, Cătălin Crețu, director general pentru Bulgaria, Croația, România și Slovenia al Visa, arată într-un interviu acordat Economica.net că valoarea plăților cu......
Capitalizarea Bursei de Valori Bucureşti a crescut, în această săptămână, cu peste două miliarde de lei
Capitalizarea Bursei de Valori Bucureşti a crescut, în această săptămână, cu peste două miliarde de lei
Capitalizarea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a crescut, în această săptămână, cu peste 2,22 miliarde de lei, până ...
Debitul Dunării la intrarea în ţară va ajunge la 4.000 mc/s, mult sub media lunii iulie
Debitul Dunării la intrarea în ţară va ajunge la 4.000 mc/s, mult sub media lunii iulie
Debitul Dunării la intrarea în ţară va atinge valoarea de 4.000 mc/s la finele săptămânii viitoare, situându-se sub ...
Drumul de mare viteză Bucureşti-Giurgiu: Compania de drumuri va lansa caietul de sarcini în consultare
Drumul de mare viteză Bucureşti-Giurgiu: Compania de drumuri va lansa caietul de sarcini în consultare
Caietul de sarcini pentru Autostradă/Drum Expres Bucureşti-Giurgiu (etapa studiului de fezabilitate) va fi lansat în consultare ...