Iulian Stanciu, eMAG: 30.000 de comenzi pe zi este o zi slabă din an. Black Friday înseamnă vânzări cât într-o lună

Iulian Stanciu, CEO al grupului eMAG, liderul pieţei locale de comerţ online, a explicat, într-o conferinţă de presă, că o zi în care retailerul înregistrează 30.000 de comenzi înseamnă o zi slabă, iar de Black Friday se realizează vânzări cât într-o lună. Anul acesta, şeful companiei estimează că vânzările de Black Friday vor depăşi 500 milioane de lei, mai mult cu 40 milioane de lei faţă de anul trecut.
Lidia Neagu - sâm, 16 nov. 2019, 06:44
Iulian Stanciu, eMAG: 30.000 de comenzi pe zi este o zi slabă din an. Black Friday înseamnă vânzări cât într-o lună

„Black Friday este undeva la aproape de o lună de comenzi. O zi de la începtul lunii decembrie este undeva la 50% peste o zi normală, şi spre final cam triplu faţă de o zi normală. 30.000 de comenzi pe zi repezintă o zi slabă din timpul anului. Într-o zi normală de decembrie ajungem la 100.000 de comenzi”, explică Iulian Stanciu.

Numai în primele două ore de la începerea campaniei de Black Friday, care a avut loc vineri, eMAG a înregistrat comenzi pentru 750.000 de produse, în valoare de peste 250 milioane lei.

În acelaşi timp, CEO-ul eMAG spune că Black Friday reprezintă o investiţie pentru companie, nefiind o campanie care aduce profit, aduce însă clienţi noi şi a estimat că peste 60.000 de persoane noi vor vizita site-ul în ziua de Black Friday.

Reducerile s-au aplicat pentru 3,5 milioane de produse şi se ridică la 270 milioane de lei. eMAG a realizat şi o investiţie de 3 milioane de euro în servere, servicii de hosting, cloud şi dezvoltare şi spune că se aşteaptă la peste 400.000 de vizite pe site în momentul startului reducerilor.

Plan pentru monitorizarea sellerilor din marketplace

În acest moment eMAG colaborează cu peste 8.000 de selleri în Marketplace. De foarte multe ori, clienţii retailerului s-au plâns de faptul că le ajung comenzile cu întârziere, în special de la selleri.

„Este o altă zonă pe care am văzut-o cu probleme anul trecut. Măsurăm satisfacţia clienţilor după comandă. Dacă la eMAG a fost undeva la 65% anul trecut, la selleri era sub 50%”.

Stanciu spune că a implementat un program care măsoară calitatea serviciilor cu ajutorul a zece indicatori, şi de asemenea, a înfiinţat o academie pentru sellerii noi, în care aceştia învaţă cum să facă business astfel încât clienţii să fie satisfăcuti de calitatea livrărilor, în special.

„Am implementat un program prin care am pus zece indicatori de calitate şi pe care i-am monitorizat tot anul. Pe baza acestora am început să dăm cartonaşe galbene (…) Am făcut o zonă unde toţi sellerii noi din primele trei luni sunt învăţaţi ce înseamnă pentru client calitatea, după care am introdus suspendarea. Aceşti indicatori pot fi verde, galben, roşu sau negru. La patru roşii eşti suspendat şapte zile, iar la unul negru pentru cei zece indicatori sunt suspendaţi şapte zile. Apoi, sellerul poate intra înapoi pe platformă dacă dă un test customizat fix cu întrebări din zonele cu probleme. Am avut 2.000 de suspendări anul acesta şi am avut vreo 200 de rezilieri complete pentru că la trei suspendări, primesc un cartonaş roşu. În acest fel, am crescut foate mult calitatea. Peste 90% din selleri sunt integraţi cu patru curieri mari şi ştim de când a primit comanda când a livrat sellerul şi ştim responsabilitatea curierilor.”

Al doilea proiect mare se numeşte Fulfill by eMAG, în care sellerii îşi aduc marfa în depozitul eMAG, pănă acum sunt 40. Ei beneficiază de toate serviciile de livrare ale eMAG gratuit pentru că încă se află în faza de testare. „Vrem să vedem cum funcţionează. În site apare un filtru „livrat de eMAG”, în loc de „vândut de eMAG”. Probabil la un moment dat vom face două filtre”.

Recorduri la start de Black Friday la eMAG

 • Secunda de aur 7:26:04 – 250 de produse vândute pe secundă
 • Minutul de aur 7:25 – 7.500 de comenzi
 • 100 milioane lei în 23 de minute
 • Comenzi din peste 86 de țări

Au fost plasate comenzi din 86 de țări, iar cele mai multe vin din țări precum:

 • UK
 • Germania
 • Franța
 • Italia
 • Olanda
 • Belgia
 • Statele Unite ale Americii
 • Austria
 • Spania
 • Ungaria

Produsele comandate cel mai rapid:

 • Telefon mobil Samsung Galaxy A10, Dual Sim, 32GB – 1.000 de produse în 28 de secunde
 • Televizor LED Smart Samsung, 108 cm, 43RU7172, 4K Ultra HD – 1.000 de produse în 42 de secunde
 • Laptop Lenovo Ideapad S145-15AST cu procesor AMD® A4 9125 până la 2.60 GHz, 15.6″, HD, 4GB, 128GB – 527 de produse în 45 de secunde
 • Anvelopa de iarnă Tigar WINTER 185/65R15 88T – 1.000 de produse în 55 de secunde
 • Televizor OLED Smart LG, 139 cm, 4K Ultra HD – 251 de produse în 62 de secunde

 Produse speciale vândute

 • 10 de tone de Cafea Boabe Lavazza Gusto Forte, 1 Kg
 • BMW 840d xDrive Cabrio, 320 CP, Gri Dravit  preț de vânzare 110.447 euro, redus cu 21.000 de euro
 • 13 mașini
 • Peste 1.900 de nopți de cazare 
Te-ar mai putea interesa și
O altă firmă din Bulgaria se ridică, cu „numărul doi” din Euroins România în conducere. Țintește un produs căutat în disperare de constructori: garanții pentru stat. Consilier al lui Obama, în spatele firmei
O altă firmă din Bulgaria se ridică, cu „numărul doi” din Euroins România în conducere. Țintește un produs ...
Cyber Level Ins, un broker de asigurări înregistrat în Bulgaria și legat direct de liderul pieței de asigurări RCA de la sud de Dunăre, Lev Ins, a început să fie foarte dinamic pe piața......
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 miliarde de dolari (Video)
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 ...
Preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că volumul total al schimburilor comerciale româno-turce ...
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenţia de presă americană Associated Press (AP) a anunţat marţi că transmisiunea sa video în direct din Gaza a fost ...
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a anunţat marţi că a început în apropiere de granița cu Ucraina exerciţii militare privind utilizarea ...