1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Iulian Stanciu, eMAG: Problemele cu infrastructura şi traficul aglomerat se văd în costuri

Infrastructura rutieră dintre oraşe şi traficul aglomerat din oraşe reprezintă probleme suplimentare în perioadele de activitate intensă în comerţul online, cum este campania reducerilor de Black Friday. Costurile adiţionale generate de problemele cu infrastructura se văd în costurile totale, a spus CEO-ul eMAG, Iulian Stanciu, care a prezentat, luni, campania de Black Friday a celui mai mare retailer online din România.

13 noi, 2017 | ECONOMICA.net

"Ştim foarte bine, infrastructura dintre oraşe şi problemele din oraşe cu aglomerarea reprezintă o problemă şi încercăm să găsim soluţii", a spus Stanciu.

"Cred că întreaga piaţă de comerţ online poate beneficia de îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, de transport. Fără infrastrucutră e foarte greu să ajungi de la Bucureşti la Oradea conform regulilor pentru şoferi, în 4 ore, cu 45 de minute pauză şi apoi alte 4 ore. Alternativa este să mergi cu doi şoferi şi ai un cost mai mare, care se vede în preţ. Lipsa infrastructurii încercăm să o compensăm prin investiţii dar toate acestea de văd până la urmă în preţul produsului. Deci dacă ne dorim o îmbunătăţire a serviciilor şi din punct de vedere al costurilor, şi al calităţii, cred că infrastructura rutieră ar trebui să contribuie la dezvoltarea noastră pe termen lung, alături de infrastructura digitală", a mai declarat şeful eMAG.

Întrebat de impactul scumpirii carburanţilor auto asupra preţurilor, Stanciu a spus: "Creşterea de preţ la carburant nu se vede în momentul de faţă; este un factor, dar cu o pondere ceva mai mică. Din preţul curieratului, preţul carburantului este al treilea, nu este cea mai importantă bucată de cost, cea mai mare este cea salarială, apoi cu echipamentele, depozitele. Deci scumpirea carburanţilor nu se vede în preţ şi nu mă aştept să se vadă prea curând".

Cu toate acestea, Stanciu a dat asigurări că anul acesta, produsele comandate de Black Friday vor ajunge mai repede la clienţi.

"Ţinta noastră este de 1,5 milioane de produse vândute. Vrem să facem livrarea produselor până pe 29 noiembrie, am negociat asta cu firmele de curierat şi aici se duc investiţiile noastre. Două treimi din comenzi se vor livra în cinci zile, 100.000 de comenzi estimăm că le vom da companiilor de curierat din prima zi".

eMAG organizează anul acesta Black Friday vineri, 17 noiembrie.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO