1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Ivan, Actavis: România a rămas o piaţă atractivă prin numărul de locuitori. Nu mai este suficient

România a rămas o piaţă atractivă pentru investori doar prin numărul de locuitori, ceea ce nu mai este suficient, iar în condiţiile în care clawback-ul şi consumul redus se vor menţine, nu vor dispărea numai medicamente, ci şi companii, spune Dan Ivan, directorul general al Actavis România.

09 noi, 2014 | Mediafax

"Este o piaţă care are 20 milioane de locuitori, dar până una alta numai asta ne-a rămas în faţa celor care decid investiţii. Piaţa este văzută realist, iar realitatea nu este formidabilă, este că avem un consum per capita extrem de jos. Vorbim despre numărul de farmacii, fără să pledez pentru mai puţine sau mai multe, dar ceea ce contează este consumul per capita, care este la limita de jos europeană.

Se adaugă termene încă mari de plată şi un clawback împovător pentru o companie de generice. Probabil dacă vom continua cu price erosion (scăderea preţului - n.r.) şi clawback la acelaşi nivel, vom vedea produse, dacă nu companii dispărând", a declarat pentru Mediafax Dan Ivan, care conduce reprezentanţa din România a grupului farmaceutic Actavis, cu afaceri de 15 miliarde dolari la nivel mondial.

El a explicat că este necesară o suplimentare a bugetului sănătăţii, iar ministerul să găsească şi alte soluţii pentru finanţare. În ceea ce priveşte evoluţia pieţei farmaceutice, Ivan spune că aceasta va creşte în valoare ca urmare a actualizării listei de medicamente compensate, dar această creştere va duce şi la majorarea clawback, ceea ce va afecta companiile de profil. Citeşte mai multe pe Mediafax.ro. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO