Iveco și-a înnoit întreaga gamă de produse printr-o investiție de 1 miliard de euro

Pentru prima dată în istoria sa, producătorul de vehicule comerciale Iveco și-a reînnoit întreaga gamă de produse printr-o investiție de 1 miliard de euro.
Robert Stan - Dum, 03 dec. 2023, 15:05
Iveco și-a înnoit întreaga gamă de produse printr-o investiție de 1 miliard de euro

Oficialii Iveco susțin că au dezvoltat o gamă de produse cu multiple tipuri de propulsie pentru a oferi clienților soluții durabile și profitabile, potrivite pentru orice nevoie de afaceri. Totodată, compania a accelerat dezvoltarea ofertei sale de vehicule electrice și a înființat un centru de producție în Ulm, Germania, unde produce integral primul camion Iveco heavy-duty electric.

„Lupta pentru schimbare este un job full-time căruia, în ultimii patru ani, i-am dedicat toate resursele. În 2019, am început o nouă călătorie, conducând o evoluție profundă în Iveco, mereu cu ochii ațintiți asupra clienților, adaptându-ne nevoilor lor pe toată durata de viață a vehiculului, dar și dincolo de aceasta”, a declarat Luca Sra, președinte Truck Business Unit, Iveco Group.

Pentru prima dată în istoria sa, Iveco și-a reînnoit întreaga gamă de produse printr-o investiție de 1 miliard de euro. În dezvoltarea acestei game, compania s-a concentrat pe patru piloni: productivitate în afaceri, experiența șoferului, sustenabilitate și conectivitate.

Noile caracteristici și inovațiile construite în jurul clienților, dar și cu scopul de a asigura confortul și starea de bine a șoferilor, acoperă toate sistemele vehiculelor. Îmbunătățirile variază de la propulsie, cum ar fi introducerea unui motor de ultimă generație în segmentul greu, și ergonomie, cu adoptarea funcționalităților centrate pe șofer și auto, la interfața avansată om-mașină cu o tehnologie îmbunătățită la bord, pentru o conducere mai sigură.

Ghidat de principiul potrivit căruia tehnologia trebuie să se adapteze misiunii și să atingă obiectivele acesteia, Iveco a dezvoltat versiuni electrice ale gamelor sale ușoare și grele, continuând, în același timp, să-și îmbunătățească vehiculele cu motor cu ardere internă, inclusiv cele care utilizează gaz natural, pentru a reduce impactul asupra mediului.

Totodată, compania a marcat deschiderea unui nou capitol în istoria sa – punctul culminant al unei călătorii începute acum 48 de ani – prin dezvăluirea unei noi identități ce semnifică schimbarea. Noul logo exprimă dinamismul și inovația. El menține, în același timp, o legătură cu istoria brandului, redată prin fulgerul de lumină albastră – punct de joncţiune dintre istoria Iveco și noul său viitor energetic.

Te-ar mai putea interesa și
Electrificarea tuturor vehiculelor va dura 35 de ani, spune șeful Bosch
Electrificarea tuturor vehiculelor va dura 35 de ani, spune șeful Bosch
Directorul general al grupului german de inginerie Bosch, Stefan Hartung crede că va fi nevoie de vehicule echipate cu motoare pe combustie timp de cel puţin 35 de ani, până când va putea fi......
BVB a pierdut 5 miliarde de lei din capitalizare în ultima săptămână
BVB a pierdut 5 miliarde de lei din capitalizare în ultima săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut 5,35 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,7%, în această săptămână, ...
Activele fondurilor de pensii facultative au crescut cu 28% într-un an
Activele fondurilor de pensii facultative au crescut cu 28% într-un an
Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 4,82 miliarde de lei, la finalul lunii ianuarie 2024, în creştere ...
Piața neagră a țigaratelor a scăzut la începutul anului
Piața neagră a țigaratelor a scăzut la începutul anului
Piaţa neagră a ţigaretelor a scăzut uşor în luna ianuarie 2024, până la 7,7% din totalul consumului, comparativ cu ...