IVECO va livra către Amazon 1.064 de camioane alimentate cu gaze naturale comprimate, pentru flota sa auto din Europa

IVECO, companie care aparține grupului un brand al CNH Industrial. a anunțat începutul unei noi etape în relația sa comercială cu gigantul Amazon, prin livrarea unui număr de 1.064 de camioane S-WAY alimentate cu gaze naturale comprimate.
Ion Dobreanu - lun, 29 nov. 2021, 17:23
IVECO va livra către Amazon 1.064 de camioane alimentate cu gaze naturale comprimate, pentru flota sa auto din Europa

Amazon a recepționat deja primul lot de 216 unități IVECO S-WAY CNG (gaze naturale comprimate) care vor fi operate de către partenerii săi din Europa. Alte 848 de unități, care au fost comandate, vor fi livrate începând cu a doua jumătate a anului 2022 (în total au fost comandate 1.064 de camioane).

Aceste 1.064 de camioane sunt propulsate de motoare FPT Industrial Cursor 13 Natural Gas, și dispun de rezervoare de CNG cu o capacitate de 1.052 de litri, cele mai mari disponibile, cu obiectivul de a oferi o autonomie de 620 de km (aproximativ 385 de mile) între realimentări. Cele 848 de unități care vor fi livrate în 2022 vor fi echipate, de asemenea, cu IVECO Driver Pal, companionul vocal al șoferului, bazat pe tehnologia Alexa de la Amazon.

„Am dus o activitate de pionierat în tehnologia de propulsie pe gaz natural timp de 25 de ani, dezvoltând soluții care permit operatorilor să obțină imediat reduceri semnificative ale emisiilor poluante. Colaborarea cu lideri globali precum Amazon este o dovadă a angajamentului nostru față de obiectivele industriei de a decarboniza transporturile până în 2050. Să nu uităm că un camion CNG alimentat cu biometan poate reduce emisiile de CO2 cu până la 95% „well-to-wheel”, contribuind eficient la procesul de decarbonizare”, a declarat Gerrit Marx, CEO Iveco Group.

Despre CNH Industrial

Grupul CNH Industrial N.V. deține brandurile: Case IH, New Holland Agriculture și Steyr pentru tractoare și utilaje agricole, Case și New Holland Construction pentru echipament de construcții, Iveco pentru vehicule comerciale; Iveco Bus și Heuliez Bus pentru autobuze și autocare, Iveco Astra pentru vehicule de construcții și pentru carieră, Iveco Defence Vehicles pentru apărare și protecție civilă și FPT Industrial pentru motoare și transmisii.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...