1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

News

Jérôme Olive: Renault începe comercializarea autoutilitarei electrice Kangoo în România

Renault începe comercializarea autoutilitarei electrice Kangoo în România, fiind pregătită o ofertă adresată companiilor, a anunţat joi, la Mioveni, directorul general al Grupului Renault România, Jérôme Olive.

04 apr, 2013 | Agerpres

"Acum demarăm în România comercializarea modelului Kangoo, o versiune de vehicul utilitar, pentru că suntem convinşi că este o ofertă de interes pentru întreprinderi, pentru a fi utilizat pentru deplasări scurte, în oraş şi nu numai", a declarat Olive.

El a precizat că oferta adresată companiilor va include şi un sistem de închiriere a bateriilor, astfel încât costurile de operare să fie chiar mai avantajoase decât în cazul alimentării cu carburant clasic.

Kangoo Z.E. va fi, cel puţin deocamdată, singurul dintre cele patru modele electrice produse de Renault care va fi comercializat în România.

"Renault este primul constructor din lume care a propus o gamă de vehicule sută la sută electrice. Astăzi această gamă de vehicule electrice este compusă din modelele Twizy, Kangoo, Fluence şi mai nou Zoe, un vehicul care a fost gândit încă de la început să fie electric. (...) Renault este astfel prima marcă din lume care a propus patru vehicule electrice", a explicat Jérôme Olive.


Preţurile încep de la 21.080 euro. Statul oferă o subvenţie de 5.000 de euro pentru achiziţionarea unei maşini electrice. Mai multe detalii despre Renault Kangoo EZ puteţi citi aici.

Întrebat dacă se intenţionează producerea de autovehicule electrice la uzina de la Mioveni, directorul general al Grupului Renault România a precizat că în acest moment Dacia se concentrează pe promovarea noii game de modele cu propulsie clasică.

"Acum nu fabricăm în România vehicule electrice. Nu pot să vorbesc acum de viitor, nu este momentul, dar astăzi comercializăm sub marca Dacia o generaţie complet nouă de vehicule, care fac astăzi din Dacia marca cu cea mai tânără gamă din Europa. Este un atu în contextul actual, în care Europa este (...) o piaţă extrem de dificilă", a spus Jérôme Olive.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO