Jaguar anunță ediția specială F-PACE 90th Anniversary Edition

Marca Jaguar se apropie de împlinirea a nouă decenii de inovații și producție de motoare cu ardere internă și sărbătorește acest moment important cu modelul F-PACE 90th Anniversary Edition. Totodată, modelul marchează trecerea la motoarele electrice.
Robert Stan - Dum, 19 mai 2024, 17:25
Jaguar anunță ediția specială F-PACE 90th Anniversary Edition

Cu această nouă ediție specială a unuia dintre cele mai renumite modele – SUV-ul F-PACE – Jaguar sărbătorește 90 de ani de performanță, inovații și design avangardist, cu puțin înainte de a face pasul către un viitor 100% electric.

Ultima versiune a modelului F-PACE, 90th Anniversary Edition (disponibilă pe toate variantele, cu excepția modelelor 400Sport și SVR) este caracterizată de o siglă discretă, accente R-Dynamic la exterior și numeroase dotări opționale, printre care jante din aliaj cu finisaj diamantat, geamuri „privacy”, plafon panoramic și sistem de camere perimetrale 3D. Interiorul luxos etalează scaune sport și cusătură contrastantă, capitonaj plafon Ebony și ornamente din aluminiu.

Clienții pot alege echipările S, SE sau HSE, cu diferite variante de motorizare, inclusiv mild-hybrid și plug-in hybrid. Aceasta din urmă oferă o autonomie de până la 64 km în modul 100% electric (WLTP) și posibilitatea de încărcare rapidă a bateriei de la 0 la 80% în numai 30 de minute.

Vârful de gamă F-PACE, SVR 575 Edition reprezintă un tribut adus motorului cu ardere internă, cu versiunea V8 supraalimentat, un motor cu performanțe renumite și, grație evacuării active cu supapa variabilă, cu un sunet inconfundabil.

F-PACE SVR este un model performant prin definiție, propulsat de impresionantul motor V8 Jaguar de 5.0 l supraalimentat. SVR 575 Edition, cu un plus de putere de 25 CP, ajungând la 575 CP, îi conferă aura de cel mai puternic model F-PACE de până acum, o combinație originală de eficiență și plăcere de a conduce. Beneficiind de un cuplu de 700 Nm, modelul poate accelera de la 0-100 km/h în 4.0 secunde.

Ediția SVR 575 beneficiază de o caroserie unică, cu o bară de protecție față optimizată pentru performanță, pachetul exterior Black cu grilă și ornamente capotă negre și bara de protecție spate SVR cu detalii negre. Ediția SVR 575 are, de asemenea, jante din aliaj forjat de 22 de inchi cu finisaj Diamond Turned și contrast Satin Technical Grey.

În interior, scaunele Performance din combinație de piele întoarsă și piele Windsor, reglabile electric pe 14 direcții, încălzite și ventilate, oferă confort tactil și sunt disponibile, de asemenea, în varianta cu piele semi-anilină. Sigla SVR decorează volanul, iar ornamentele din aluminiu sunt specifice modelelor SVR.

„F-PACE a oferit clienților o gamă largă de versiuni, de la plug-in hybrid la cea de înaltă performanță SVR. Prin calitatea sa specifică și designul de înaltă clasă a încântat clienții de pretutindeni. Pe parcursul către un viitor complet electric, versiunea 90th Anniversary Edition este un tribut perfect pentru cele nouă decenii de design, performanțe și inovații de top”, a declarat Rawdon Glover, Managing Director Jaguar.

Citește și:
– Range Rover prezintă modelul Sport cu echiparea Stealth Pack
– Jaguar lansează ultimul său model sport pe benzină: F-TYPE ZP Edition

 

Te-ar mai putea interesa și
Instalările de baterii de stocare a energiei s-au dublat anul trecut în Europa, dar tot nu e suficient
Instalările de baterii de stocare a energiei s-au dublat anul trecut în Europa, dar tot nu e suficient
Statele dim Uniunea Europeanăa instalat 17,2 GWh de noi sisteme de stocare în baterii (BESS) în 2023, o creștere de 94% față de 2022, marcând al treilea an consecutiv de dublare a pieței......
Bulgaria primește consultanță BEI pentru două proiecte de hidrocentrale cu pompaj de câte 800 MW fiecare. Ar fi cea mai mare “baterie” din Balcani, cum stă România acum cu proiectele sale
Bulgaria primește consultanță BEI pentru două proiecte de hidrocentrale cu pompaj de câte 800 MW fiecare. Ar fi cea ...
Banca Europeană de Investiții (BEI) va oferi asistență companiei de stat bulgare de electricitate Natsionalna Elektricheska ...
Kamala Harris a anunțat un nou ajutor american pentru Ucraina, de peste 1,5 miliarde de dolari
Kamala Harris a anunțat un nou ajutor american pentru Ucraina, de peste 1,5 miliarde de dolari
Vicepreşedintele Statelor Unite Kamala Harris a anunţat sâmbătă un ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari pentru sectorul ...
CIO a autorizat 25 de sportivi ruși și belaruși să participe la Jocurile Olimpice de la Paris
CIO a autorizat 25 de sportivi ruși și belaruși să participe la Jocurile Olimpice de la Paris
Comitetul Internaţional Olimpic a dat publicităţii sâmbătă o primă listă cu 25 de sportivi ruşi şi belaruşi autorizaţi ...