1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Japonezii de la SoftBank şi Arabia Saudită vor să facă cel mai mare producător de energie fotovoltaică din lume

Fondul suveran de investiţii din Arabia Saudită şi grupul japonez SoftBank Group vor investi într-o companie de producţie a energiei fotovoltaice din Arabia Saudită, care în timp ar urma să devină cel mai mare producător mondial de energie fotovoltaică, a declarat marţi directorul general de la Softbank, Masayoshi Son, transmite Reuters.

28 mar, 2018 | Agerpres

În prima fază a proiectului ar urma să fie construite două parcuri de panouri fotovoltaice cu o capacitate de 7,2 Gigawaţi, pentru care vor fi investite cinci miliarde de dolari, din care un miliard de dolari va veni de la fondul Vision Fund înfiinţat de Softbank, iar restul va fi asigurat pe bază de finanţare de proiect, a precizat Masayoshi Son. Acesta a dezvăluit că proiectul este estimat să ajungă la capacităţi de 200 de Gigawaţi (GW) în 2030, iar investiţiile totale în panouri solare, baterii de stocare şi facilităţi de producţie a panourilor în Arabia Saudită se vor ridica la aproximativ 200 miliarde dolari.

Expansiunea energiei fotovoltaice ar urma să creeze 100.000 de locuri de muncă şi va creşte Produsul Intern Brut al Arabiei Saudite cu 12 miliarde dolari. De asemenea, va permite Arabiei Saudite să economisească 40 de miliarde de dolari prin eliminarea necesităţii de a folosi petrol pentru a genera energie electrică.

În luna mai a anului trecut, grupul japonez Softbank a anunţat că a strâns aproximativ 100 de miliarde de dolari pentru Vision Fund, cel mai mare fond de private equity din lume, cu sprijinul unor investitori precum fondul suveran de investiţii din Arabia Saudită, Apple, Foxconn, Uber, Nvidia şi WeWork.

Chiar dacă este una din ţările cele mai 'însorite' din lume, Arabia Saudită nu generează de foarte multă electricitate de pe urma parcurilor fotovoltaice, care au o contribuţie modestă comparativ cu instalaţiile care funcţionează pe bază de petrol.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO