Japonia: Europa trebuie să răspundă „energic” la cererea de ajutor a Spaniei

Europa trebuie să răspundă "energic" cererilor de ajutor financiar formulate de Spania şi Cipru către partenerii lor din zona euro, a declarat marţi ministrul de Finanţe japonez, Ju Azumi, relatează AFP.
Economica.net - mar, 26 iun. 2012, 06:42
Japonia: Europa trebuie să răspundă

„Summitul european care va urma este un punct cheie. Globul va urmări cu atenţie maniera în care se va răspunde cererii de ajutor formulată de Spania”, a declarat Azumi. „Mă aştept ca Uniunea Europeană să răspundă energic” dificultăţilor statelor membre ale zonei euro care se prăbuşesc din cauza datoriilor, a adăugat ministrul, citat de agenţia Dow Jones.

Liderii europeni se vor reuni pe 28 şi 29 iunie, la Bruxelles, pentru a discuta despre dificultăţile cele mai importante cu care se confruntă zona euro, în special Spania şi Grecia.

Spania şi Cipru au anunţat oficial luni că vor cere ajutor Uniunii Europene pentru a putea să-şi salveze băncile insolvabile. Cipru este cea de a cincea ţară din UE care va apela la acest demers.

Japonia este victimă a crizei datoriilor suverane din zona euro, exportul fiind afectat din cauza unei creşteri record al monedei naţionale, yenul.

Japonia este un cumpărărtor important al obligaţiunilor de stat europene. În 2011, această ţară a achiziţionat între 10 şi 20 la sută din diversele titluri emise de fondul de susţinere al zonei euro (FESF) destinate pentru susţinerea ţărilor membre uniunii monetare.

Te-ar mai putea interesa și
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea mai mare valoare din istorie la cursul BNR
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea ...
Aurul creşte azi, 28 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României pentru gramul de aur (327,8351 lei). Precedentul record a fost atins pe 27......
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, ...
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.