Jean-Dominique Senard: Prioritatea Renault o reprezintă întărirea alianţei cu Nissan

Renault crede în continuare că întărirea alianţei cu Nissan este o prioritate, după ce proiectul de fuziune cu Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a eşuat săptămâna trecută, a afirmat preşedintele grupului auto francez, Jean-Dominique Senard, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 13 iun. 2019, 05:49
Jean-Dominique Senard: Prioritatea Renault o reprezintă întărirea alianţei cu Nissan

„În acest moment prioritatea este să facem o alianţă de succes, eficientă şi solidă. Nu va fi niciun succes pentru Renault dacă nu va exista succes pentru alianţă”, a explicat Senard la Adunarea Generală a Acţionarilor, care a avut loc miercuri la Paris.

Acesta s-a declarat încrezător că se va ajunge la un acord cu Nissan privind reforma guvernanţei dorită de producătorul auto nipon.

Nissan revizuieşte structura Board-ului şi modul în care sunt numiţi directorii şi stabileşte remuneraţia lor, pentru îmbunătăţirea guvernanţei, după ce fostul preşedinte Carlos Ghosn a fost acuzat de încălcarea legislaţiei financiare şi abuz de încredere. Conform amendamentelor menite să îmbunătăţească guvernanţa Nissan, trei comitete statutare vor superviza nominalizarea directorilor, acordarea compensaţiilor şi lucrările de audit.

Jean-Dominique Senard a declarat că va sprijini reforma dacă Nissan va permite ca doi reprezentanţi ai Renault să facă parte din comitetele statutare.

Până acum Nissan a oferit doar un loc pentru Senard în comitete, dar Renault insistă ca directorul său general, Thierry Bollore, să aibă, de asemenea, un rol.

Dacă solicitarea este acceptată, Renault va vota toate modificările propuse, a dat asigurări Senard.

Renault şi Nissan au un parteneriat din anul 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan a fost extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi.

Duminică, publicaţia britanică Financial Times anunţa că Renault ar putea bloca propunerea de îmbunătăţire a guvernanţei Nissan din cauza temerilor că aceste măsuri ar putea reduce influenţa producătorului auto francez.

Recent, Nissan a respins propunerea de fuziune din partea Renault.

Analiştii băncii americane Citi avertizează că declinul profitului Nissan şi reducerea dividendelor vor şterge 130 de milioane de euro (146 de milioane de dolari) din câştigurile Renault pe 2019.

Te-ar mai putea interesa și
Range Rover a lansat noul model Sport SV, un etalon al luxului și performanței (Foto)
Range Rover a lansat noul model Sport SV, un etalon al luxului și performanței (Foto)
Noul Range Rover Sport SV este cel mai puternic și mai dinamic Range Rover Sport de până acum, îmbinând performanța de top și dinamismul cu capabilitățile, rafinamentul și designul......
Șefa divizei de moderare de la Twitter, Ella Irwin, și-a dat demisia
Șefa divizei de moderare de la Twitter, Ella Irwin, și-a dat demisia
Șefa Twitter pentru moderarea conținutului (încredere și siguranță), Ella Irwin (foto), a declarat joi agenței Reuters ...
Strategia găsită de Guvernul de la Budapesta pentru a depăși dificultățile de finanțare. Firmele de stat maghiare se împrumută masiv în locul său – Bloomberg
Strategia găsită de Guvernul de la Budapesta pentru a depăși dificultățile de finanțare. Firmele de stat maghiare ...
Guvernul ungar, afectat de dificultăţi financiare, se bazează pe companiile de stat pentru a obţine bani de pe pieţele ...
Ligia Deca: Salariul brut din învățământ crește cu cel puțin 1.000 de lei pentru cadrele didactice și 400 de lei pentru cele nedidactice
Ligia Deca: Salariul brut din învățământ crește cu cel puțin 1.000 de lei pentru cadrele didactice și 400 de lei ...
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat că, prin Ordonanţa 53/2023, salariile din învăţământ vor creşte, începând ...