Jean-Pierre Vigroux a fost numit președinte independent al Consiliului de Administrație al BRD

Jean-Pierre Georges Vigroux a fost ales preşedinte independent al Consiliului de Administraţie al BRD - Groupe Societe Generale, începând din 8 decembrie 2023, până pe 30 mai 2024, după ce Giovanni Luca Soma a decis să renunţe la calitatea de preşedinte al CA, informează banca printr-un comunicat transmis Bursei de la Bucureşti.
AGERPRES - vin, 08 dec. 2023, 20:56
Jean-Pierre Vigroux a fost numit președinte independent al Consiliului de Administrație al BRD

„Giovanni Luca Soma a decis să renunţe la calitatea de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi la mandatul său de membru al Consiliului de Administraţie, începând cu data de 8 decembrie 2023; Francois Bloch a decis să renunţe la mandatul său de membru al Consiliului de Administraţie, începând cu data de 8 decembrie 2023”, se arată în comunicatul băncii, relatează Agerpres.

În aceste condiţii, în reuniunea din 7 decembrie, Consiliul de Administraţie a decis numirea lui Jean – Pierre Georges Vigroux în calitate de preşedinte independent al Consiliului de Administraţie şi numirea lui Jean-Philippe Guillaume în calitate de director general adjunct Global Corporates, pentru un mandat de 4 ani, pe postul vacant existent în cadrul Comitetului de Direcţie al Băncii ca urmare a renunţării Mariei Rousseva la mandatul său de director general adjunct începând cu data de 24 noiembrie 2023.

De asemenea, Delphine Garcin Meunier a fost numită în calitate de administrator provizoriu, până la data întrunirii primei Adunări Generale Ordinare a Acţionarilor din anul 2024, pe postul vacant existent în cadrul Consiliului de Administraţie al Băncii, ca urmare a renunţării lui Giovanni Luca Soma la mandatul său de administrator începând cu data de 8 decembrie 2023.

Maria Rousseva a fost numită în calitate de administrator provizoriu, până la data întrunirii primei Adunări Generale Ordinare a Acţionarilor din anul 2024, pe postul vacant existent în cadrul Consiliului de Administraţie al Băncii, ca urmare a renunţării lui Francois Bloch la mandatul său de administrator, tot începând cu 8 decembrie.

„Numirile lui Delphine Garcin Meunier, Maria Rousseva, respectiv a lui Jean-Philippe Guillaume sunt sub condiţia obţinerii aprobării Băncii Naţionale a României. Termenul mandatelor începe să se calculeze din a 3 a zi lucrătoare ulterioară primirii aprobării prealabile a Băncii Naţionale a României”, se mai precizează în comunicatul băncii.

Grupul BRD a înregistrat un profit net de 1,227 de miliarde de lei în primele nouă luni ale acestui an, în creştere cu 20,8% faţă aceeaşi perioadă din 2022, iar rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) a crescut la 20,9%, în comparaţie cu 16,7% în acelaşi interval al anului trecut, a anunţat banca la începutul lunii noiembrie.

Sursa foto: Facebook.com

Te-ar mai putea interesa și
Electrificarea tuturor vehiculelor va dura 35 de ani, spune șeful Bosch
Electrificarea tuturor vehiculelor va dura 35 de ani, spune șeful Bosch
Directorul general al grupului german de inginerie Bosch, Stefan Hartung crede că va fi nevoie de vehicule echipate cu motoare pe combustie timp de cel puţin 35 de ani, până când va putea fi......
BVB a pierdut 5 miliarde de lei din capitalizare în ultima săptămână
BVB a pierdut 5 miliarde de lei din capitalizare în ultima săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut 5,35 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,7%, în această săptămână, ...
Activele fondurilor de pensii facultative au crescut cu 28% într-un an
Activele fondurilor de pensii facultative au crescut cu 28% într-un an
Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 4,82 miliarde de lei, la finalul lunii ianuarie 2024, în creştere ...
Piața neagră a țigaratelor a scăzut la începutul anului
Piața neagră a țigaratelor a scăzut la începutul anului
Piaţa neagră a ţigaretelor a scăzut uşor în luna ianuarie 2024, până la 7,7% din totalul consumului, comparativ cu ...