Jeep Avenger a primit premiul „Car of the Year” 2023

Într-o ceremonie care a avut loc la Bruxelles, juriul competiției europene „Car of the Year” (COTY) a declarat Jeep Avenger drept câștigător al ediției din 2023.
Robert Stan - lun, 16 ian. 2023, 17:07
Jeep Avenger a primit premiul  „Car of the Year” 2023

Eram obișnuiți ca premiul anual „Car of the Year” acordat celei mai bune mașini noi care a ajuns pe piață să fie acordat la începutul lunii martie, odată cu expoziția auto de la Geneva.

Cum cunoscutul și respectatul salon auto elvețian a devenit mai degrabă o mascaradă decât o manifestare dedicată automobilului, mai întâi prin prisma amânărilor inopinate și succesive cauzate de pandemie, apoi prin problemele cauzate producătorilor care plătiseră pentru a participa la edițiile anulate și, mai nou, prin mutarea Geneva International Motor Show în deșert, la Doha, organizatorii competiției „Car of the Year” au decis să mute anunțarea câștigătorului la Bruxelles, acolo unde, între 14 și 23 ianuarie are loc o expoziție auto departe de pretențiile celei de la Geneva, dar, măcar aparent, mult mai serioasă din punctul de vedere al organizării.

Ca atare, în 2023, juriul COTY a anunțat la Brussels Motor Show că învingătorul ediției din 2023 a „Car of the Year” este Jeep Avenger, primul model electric al legendarei mărci americane. Conform oficialilor COTY, Jeep Avenger a obținut de la membri juriului 328 de voturi și a fost plasat de 21 de votanți pe prima poziție, fapt ce a dus la acordarea premiului.

Pe poziția secundă s-a clasat în acest an Volkswagen ID. Buzz, și el un vehicul 100% electric, care a obținut 241 de puncte și a fost plasat de 16 jurați pe prima poziție, iar locul trei a fost ocupat de Nissan Ariya, cu 241 de puncte.

Dincolo de cele trei poziții de pe podium, clasamentul a fost completat, în ordine, de Kia Niro (211 puncte), Renault Austral (163 de puncte), Peugeot 408 (149 de puncte) și Toyota bZ4X/Subaru Soltera (133 de puncte).

Este interesant de observat că, de la un an la altul, tot mai multe mașini electrice se plasează în vârful clasamentului. Anul trecut – ediție la care a participat și Dacia Spring – învingătorul a fost Kia EV6, în 2021 a învins Toyota Yaris, în 2020 Peugeot 208, în 2019 Jaguar i-Pace și în 2018 Volvo XC40.

Competiția europeană „Car of the Year” a debutat în 1964 și a ajuns în acest an la cea de-a 60-a ediție. În cadrul acesteia au votat 57 de jurnaliști și specialiști în domeniul auto din 22 de țări.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...