1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Jeff Bezos a reușit o tranzacție record în numai o săptămână

Miliardarul Jeff Bezos a vândut 2 milioane de acțiuni la Amazon pentru suma de 4,1 miliarde de dolari, această operațiune făcând parte dintr-un plan de vânzarea prestabilit, care s-a desfășurat în intervalul 31 ianuarie - 6 februarie 2020, informează bloomberg. Aceasta este cea mai mare tranzacție petrecută într-un interval de o săptămâna făcută de unul dintre executivi de mari comapanii înregistrată de indicelele Bloomberg Billionaires Index. Acest indice, care măsoară evoluția averilor celor mai bogari oameni din lume, a fost lansat în 2012.

11 feb, 2020 | Bloomberg

Tranzacția realizată de Bezos depășește pe cea făcută de cofondatorul WhatsApp Jan Koum, care în 2016 a vândut acțiuni la firma Facebook de 4 miliarde de dolari, această operațiune durând însă luni de zile. În 2016, Laurene Powell Jobs, văduva lui Steve Jobs, a vândut un pachet de acțiuni pe care îl deținea la Walt Disney Co. pentru 6 miliarde de dolari, dar această tranzacție nu a făcut parte dintr-un plan comercial.

Pentru Bezos este o revenire în forță din punct de vedere financiar, după ce în ultimii ani a înregistrat mai multe pierderi. Este posibil că această tranzacție să fie determinată de divorțul sau de MacKenzie Bezos, care s-a finalizat anul trecut.

Potrivit datelor apărute în presă, în urmă divorțului MacKenzie Bezos a primit 25% din pachetul de acțiuni deținut de cuplu la grupul Amazon. Jeff Bezos și-a păstrat participația la publicația  Washington Post și la la constructorul de echipament aerospațial Blue Origin. Este posibil că cei doi foști soți să fi agreat o înțelegere bazată și pe un transfer de bani lichizi pentru a conveni la o despărțire amiabilă, este părerea mai multor avocați specializați în divorțuri consultați de bloomberg.

“Este posibil că înțelegerea să se bazeze pe un anume transfer de bani lichizi”, a declarat said Peter Walzer, fondator al firmei de avocatură Walzer Melcher și fost președinte al American Academy of Matrimonial Lawyers. “Cash-ul este rege.”, a concluzionat el.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO