1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Finanţe şi bănci

Jianu, CNIPMMR: Cerem ridicarea clauzei suspensive pentru schema de ajutor de minimis

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România cere ridicarea clauzei suspensive pentru schema de ajutor de minimis, a declarat marţi, Florin Jianu, vicepreşedinte al CNIPMMR, în cadrul unei conferinţe.

01 sep, 2015 | Agerpres

'Trebuie tras un semnal de alarmă pentru programul de ajutor de minimis care, din păcate, în acest an nu s-a implementat fiind afectate 500 de companii şi peste 4.000 de locuri de muncă', a afirmat Florin Jianu.

Potrivit acestuia, schema de ajutor de minimis pentru întreprinderile mici şi mijlocii a fost instituită prin Hotărâre a Guvernului în 2013. În anul 2014 au avut loc aplicaţiile şi semnarea tuturor contractelor aferente anului 2014 pentru un număr de 550 de companii cu un buget total de 250 de milioane de lei şi pentru anul 2015 un număr de aproximativ 500 de companii cu un buget de 205 milioane de lei. Pentru anul 2014 implementarea acestuia şi plata către toţi beneficiarii s-a realizat fără probleme, urmând ca implementarea în 2015 să aibă loc ca urmare a votării bugetului, iar de la 1 ianuarie trebuia ridicată clauza suspensivă pentru contracte şi implementarea acestora.

'Iată că suntem în 1 septembrie. Nicio clauză suspensivă pentru cele 500 de contracte nu s-a ridicat şi nu s-a realizat nicio plată. Mai mult, banii nu se regăsesc nici la rectificarea bugetară', a spus Florin Jianu.

Fostul ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism a precizat că există bani în bugetul Ministrului Energiei, pentru că atunci când a plecat din minister, în luna decembrie a anului trecut, a lăsat pentru bugetul anului 2015 credite de angajament în valoare de 300 milioane de lei, fiind acoperită suma necesară pentru ajutorul de minimis.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO