1EUR = 4.7788 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Jianu, CNIPMMR: Sindicatele au întâietate în dezbaterile pe salarizarea bugetarilor, deşi patronatele plătesc taxele

Sindicatele au, din nefericire, întâietate în dezbaterile privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, deşi patronatele şi membrii organizaţiilor patronale sunt cei care plătesc taxele în ţară, a declarat, marţi, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), într-o conferinţă de specialitate.

26 apr, 2016 | Agerpres

'L-aş sfătui pe noul ministru al Muncii să nu cadă în păcatul celorlalţi miniştri de resort şi să nu asculte numai vocea sindicatelor. Să asculte mai mult pe cei care plătesc taxe şi impozite în această ţară. În aceeaşi măsură mi-aş fi dorit ca guvernul tehnocrat să lanseze public mai multe teme economice, teme prin care să creăm plus valoare în această ţară. Avem teme de dezbatere privind salariul minim, teme privind salarizarea bugetară, dar nu avem teme privind construcţia antreprenorială a României', a spus Florin Jianu.

Referitor la salarizarea personalului plătit din fonduri publice, CNIPMMR cere Guvernului să respecte principiile responsabilităţii şi a precauţiei, încadrarea în ţinta de deficit bugetar de sub 2% din PIB pentru bugetul de stat pe 2016, precum şi necesitatea reducerii fiscalităţii asupra mediului de afaceri, fără instituirea de noi poveri fiscale pentru întreprinzători.

'Cred că sunt patru probleme. Una de suprapunere a salariilor ca urmare a măririi salariului minim în mod repetat. Acest lucru a făcut ca 24 de clase de salarizare să se suprapună în acest moment. În egală măsură, există în mediul public niveluri diferite de salarizare pentru aceeaşi funcţie. Există o lipsă a diferenţierii în funcţie de vechimea în muncă. Asistăm, iarăşi, la o suprapunere a salariilor pentru angajaţii care au studii diferite. Suntem de acord cu mărirea salariilor bugetare, dar în etape, prima etapă fiind salariaţii debutanţi', a adăugat Jianu.

Preşedintele CNIPMMR consideră oportună corelarea salariilor bugetarilor cu salariile din industrie, potrivit bunelor practici europene.

De asemenea, este necesar ca aplicarea măsurilor de creştere a salariilor personalului bugetar să se realizeze după minim un an de la adoptarea noului Cod fiscal, după producerea efectelor măsurilor de stimulare a investiţiilor şi înfiinţarea de noi locuri de muncă, care să asigure generarea resurselor bugetare aferente unei creşteri sustenabile a salariilor.

Conducerea CNIPMMR a anunţat că va desemna doi reprezentanţi în grupul de lucru tehnic pentru elaborarea proiectului noii legi a salarizării din fonduri publice.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO