Jianu: Condiţiile economice vor permite reducerea CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit

Condiţiile economice vor permite reducerea contribuţiilor de asigurări sociale /CAS/ şi neimpozitarea profitului reinvestit, iar aceste măsuri vor fi implementate curând, a declarat joi, la IMM Forum 2014, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, IMM-uri şi Turism, Florin Nicolae Jianu.
Economica.net - joi, 13 mart. 2014, 10:50
Jianu: Condiţiile economice vor permite reducerea CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit

”Reducerea CAS, cerută continuu şi constant de mediul de afaceri, şi măsura de capitalizare a IMM-urilor prin scutirea de impozit pe profitul reinvestit sunt obiective majore ale Guvernului. Aş vrea să le văd implementate de ieri. Condiţiile economice vor permite acest lucru şi cred că vom vedea în curând aceste lucruri implementate’, a afirmat Jianu.

El a menţionat că unele măsuri implementate – opţiunea plăţii TVA la încasare, faptul că ANAF nu mai blochează automat conturile unei companii, reducerea dobânzilor de penalizare la 0,02% – aduc deja beneficii mediului de afaceri.

Referindu-se la finanţarea IMM-urilor, Jianu a precizat că pentru schema de ajutor de minimis, cu un buget de 250 milioane lei în 2014 şi 250 milioane lei în 2015, au fost depuse peste 7.000 de aplicaţii, aflate în curs de procesare, rezultatele urmând să fie anunţate în luna mai.

Alte surse de finanţare pentru IMM-uri sunt fondul româno-elveţian, derulat prin CEC Bank, prin care IMM-urile pot obţine credite de până la 100.000 de franci elveţieni, pe 5 ani, la cea mai mică dobândă de pe piaţă – 3,5%, precum şi programele naţionale pentru diverse categorii de antreprenori – antreprenori debutanţi, femei manager – lansate sau care urmează a fi lansate în această lună.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...