1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Jiru, MFP: Guvernul trebuie să continue privatizările prin piaţa de capital. 90% nu au fost un succes

Guvernul ar trebui să continue privatizarea companiilor de stat prin piaţa de capital, 90% dintre investitorii strategici nefiind un succes, a declarat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP) Enache Jiru, într-o conferinţă de specialitate.

19 apr, 2016 | Agerpres

'Cred că Guvernul ar trebui să continue privatizarea companiilor de stat prin piaţa de capital. Trebuie să renunţăm, cumva, la investitorii strategici. Avem o experienţă lungă în a vinde active către investitori strategici. Unele dintre ele au avut succes, iar 90% aş spune că nu au fost un succes. Cred că deschiderea şi listarea ar fi una dintre soluţii şi pentru a creşte piaţa de capital care se străduieşte să sară la un nou nivel de dezvoltare', a spus Jiru.

În ceea ce priveşte politica fiscală, el a precizat că anul acesta este unul bun în ceea ce priveşte deficitul fiscal.

'Cu privire la politica fiscală pe care trebuie să o urmăm în anul următor, datorită acestei relaxări fiscale aş spune că acest an este unul bun în termeni de deficit fiscal. Avem 2,9% din PIB. Anul trecut, în termeni cash, am avut 1,42%. În termeni structurali a fost de 1,1%. (...) Anul viitor, deficitul fiscal se pare că va fi de 2,8%, iar în 2018 în jur de 2% pentru că vom vedea a doua rundă de efecte economice după relaxarea fiscală', a subliniat secretarul de stat.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO