1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Imobiliare

JLL: Cel puţin un mall se va mai închide până la sfârşitul anului

Compania de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle se aşteaptă ca până la sfârşitul acestui an să se închidă alte centre comerciale.

06 aug, 2012 | | ECONOMICA.net

În prezent sunt în costrucţie 330.000 de mp de spaţii comerciale, care vor fi finalizate în cel de-al doilea semestru al acestui an şi la începutul lui 2013. Însă vor fi şi centre comerciale care se vor închide.

Un exemplu este cel al mallului Armonia din Arad, deţinut de fondul de investiţi austriac Immofinanz, şi care a anunţat luna trecută că centrul comercial va fi transformat în parc logistic. "Este cea de-a doua închidere de centru comercial din România, după Armonia Brăila, ambele dezvoltate de RED, dar până la sfârşitul anului 2012 ne aşteptăm la cel puţin încă o închidere de centru comercial. În general, retailerii vor fi precauţi în ceea ce priveşte contractarea de noi spaţii, cu expcepţia retailerilor din domeniul alimentar şi a celor care ocupă spaţii largi care acţionează ca ancore şi sunt capabili să obţină aranjamente financiare atractive", se arată în studiul JLL.

Pentru a doua jumătate a acestui an este aşteptată finalizarea a cinci-şapte centre comerciale noi la nivel naţional, cu o suprafaţă totală de 130.000, se arată în cel mai recent studiu al companiei de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle. Majoritatea acestor proiecte sunt de mici dimensiuni şi ancorate de un hipermarket. Cea mai importantă deschidere este cea a centrului comercial Ploieşti Shopping City, dezvoltat de sud-africanii de la NEPI în parteneriat cu Carrefour.

În ceea ce priveşte chiriile pentru spaţiile din centrele comerciale, acestea sunt cuprinse tot între 65 şi 70 de euro/mp/lună. Doar chiriile pentru spaţiile stradale au înregistrat scăderi uşoare, până la nivelul de 60-65 de euro/mp/lună, din cauza numărului mare de unităţi stradale disponibile. Consultanţii JLL nu se aşteaptă la modificări ale chiriilor prime din centrele comerciale sau ale celor de pe cele mai importante artere stradale, până la sfârşitul acestui an.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO