JLL: Orașele de mărime medie, pe radarul companiilor care vor să închirieze spaţiii industriale

Suprafața spaţiilor industriale și de logistică închiriate în primele nouă luni ale anului la nivelul întregii ţări a depășit 230.000 de metri pătraţi, București și Timișoara fiind destinațiile preferate ale companiilor, cu aproape jumătate din volumul tranzacţionat, în timp ce cei mai activi chiriași sunt din domeniile retail, componente auto și logistică, potrivit companiei de consultanţă imobiliară JLL. 
Economica.net - mie, 04 nov. 2015, 15:53
JLL: Orașele de mărime medie, pe radarul companiilor care vor să închirieze spaţiii industriale

Companiile ce activează în retail şi e-commerce au închiriat anul acesta mai multe spaţii – 80.000 de mp, aproape o treime din totalul suprafeței închiriate în primele nouă luni ale acestui an. Dinamica de pe piața de retail și de comerț electronic se datorează și pregătirilor companiilor pentru Black Friday. Pe poziția a doua în clasamentul celor mai active domenii se află firmele producătoare de componente auto – 63.000 mp, urmate de cele de logistică – 44.200 mp.

La nivel regional, interesul companiilor se menţine pentru Bucureşti – 65.600 mp și Timișoara – 41.200 mp, dar din acest an se remarcă o creștere a interesului şi pentru oraşe mai mici, unde companiile au închiriat spații industriale și de logistică.

Astfel, dacă anul trecut acestea s-au îndreptat în ordine spre București, Timișoara, Deva, Arad, în acest an, pe harta companiilor au intrat și Brașov (16.000 mp), Cluj (26.600 mp), Pitești (14.000 mp), Ploiești (28.900 mp), Râmnicu Vâlcea ( 12.800 mp), Sibiu (11.500 mp), dar şi Tîrgu Mureș (3.500 mp). 

„Este un semnal extrem de bun pentru că firmele care au ales aceste orașe vor face producție în aceste spații, ceea ce înseamnă noi locuri de muncă. Credem că acest trend va continua, iar piața de logistică și industrială nu va mai fi concentrată doar la nivelul câtorva orașe mari unde forța de muncă a devenit limitată, ci se va extinde și în alte zone, unde pot găsi mai ușor angajați ” , a declarat Cristina Pop, șeful departamentului industrial JLL România.

JLL a fost implicată în peste o treime din tranzacțiile încheiate în acest an, respectiv 72.800 mp. Pentru întregul an, compania estimează un nivel de circa 300.000 mp de spații tranzacționate, nivel comparabil cu cel înregistrat anul trecut.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...