1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

Joe Biden se va întâlni cu Angela Merkel la Berlin

Vicepreşedintele american Joe Biden este aşteptat în curând la Berlin pentru o întâlnire cu cancelarul Angela Merkel, a anunţat un purtător al Guvernului german duminică, relatează AFP.

14 ian, 2013 | Mediafax

"Există planuri pentru o vizită", a declarat purtătorul de cuvânt pentru AFP, adăugând că precizări cu privire la agenda vizitei vor fi comunicate imediat ce vor fi confirmate.

Săptămânalul Der Spiegel a anunţat anterior că Merkel îl va primi pe Joe Biden în cadrul unei vizite oficiale, la începutul lui februarie.

Joe Biden este aşteptat să participe la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, o reuniune anuală a liderilor europeni şi americani care va avea loc în perioada 1-3 fenruarie, potrivit Der Spiegel.

Iniţial, Merkel urma să îl întâlnească pe vicepreşedintele american în marja acestei conferinţe, însă cancelarul nu va merge la Munchen, scrie publicaţia. Organizatorii conferinţei nu au publicat încă lista participanţilor.

Preşedintele american Barack Obama nu a efectuat o vizită la Berlin, în primul mandat, deşi a vizitat oraşele germane Kehl şi Baden-Baden, în 2009, cu ocazia unei reuniuni NATO.

Ulterior, tot în 2009, el a vizitat oraşul est-german Dresda, după care a participat la marcarea a 65 de ani de la debarcarea aliaţilor în Normandia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO