Johannes Hahn, comisarul european pentru politică regională, vine luni la Bucureşti

Comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, va face luni o vizită la Bucureşti, ocazie cu care se va întâlni cu preşedintele Traian Băsescu, premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.
Economica.net - vin, 16 mart. 2012, 13:56
Johannes Hahn, comisarul european pentru politică regională, vine luni la Bucureşti

Potrivit Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, oficialul european se va întâlni şi cu Alexandru Nazare, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, cu Cristian Petrescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, cu Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor şi cu Lucian Bode, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Hahn va participa luni, la Palatul Victoria, şi la lucrările comitetului interministerial pentru monitorizarea absorbţiei fondurilor europene.

De asemenea, comisarul Hahn va avea o întâlnire cu liderii USL – Victor Ponta, preşedintele PSD, Crin Antonescu, preşedintele PNL şi Dan Constantin, preşedintele PC.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a apreciat joi, în întrevederea de la Bruxelles, cu premierul Ungureanu, că rata de absorbţie a fondurilor europene de către România, de 7,4% este „dureros de scăzută”.

O vizită a lui Hahn la Bucureşti, programată iniţial pentru 26 ianuarie, în cadrul căreia ar fi trebuit să se întâlnească şi cu premierul de atunci, Emil Boc, a fost anulată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Comisarul european pentru politică regională s-a mai aflat la Bucureşti, în septembrie 2011, după înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene condus de Leonard Orban, ocazie cu care Hahn a îndemnat România să facă eforturi pentru a-şi îmbunătăţi rata de absorbţie a fondurilor europene.

El a declarat atunci că România trebuie să stabilească o listă cu proiectele de investiţii cele mai importante şi să apeleze la experţi internaţionali, care să contribuie la implementarea programelor operaţionale.

Guvernul român a semnat pe 26 ianuarie un protocol cu Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii în vederea acordării de asistenţă tehnică de către experţii acestora pentru creşterea ratei de absorbţie a fondurilor stucturale şi de coeziune.

Comisia Europeană a suspendat, în februarie, plăţile pentru România în cadrul Programului Operaţional Regional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), în urma unor nereguli constatate de Autoritatea Română de Audit, autorităţile de la Bucureşti exprimându-şi încrederea că acestea vor fi rezolvate pentru ca plăţile să fie reluate până la sfârşitul lunii aprilie.

Te-ar mai putea interesa și
Clienții Kaufland pot recicla produse de îngrijire personală și a locuinței în toată rețeaua de 152 de magazine a retailerului
Clienții Kaufland pot recicla produse de îngrijire personală și a locuinței în toată rețeaua de 152 de magazine a ...
Clienții retailerului german Kaufland vor putea recicla produse de îngrijire personală și a locuinței (plasticul de tip PET, HDPE și LDPE) în toate cele 152 de magazinele din România și cele......
Sindicatele de la metrou cer indexarea salariilor cu inflaţia şi ameninţă cu greva generală
Sindicatele de la metrou cer indexarea salariilor cu inflaţia şi ameninţă cu greva generală
Sindicaliştii de la metrou au pichetat marţi sediul Ministerului Transporturilor, cerând majorări salariale cel puţin ...
Franţa speră că Polonia va renunţa la blocarea proiectului impozitului minim pentru multinaţionale
Franţa speră că Polonia va renunţa la blocarea proiectului impozitului minim pentru multinaţionale
Ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire şi-a exprimat marţi speranţa că Polonia va renunţa, în luna iunie, ...
Sindicatul Lucrătorilor Poştali pichetează Guvernul începând de miercuri pentru a cere majorarea salariilor
Sindicatul Lucrătorilor Poştali pichetează Guvernul începând de miercuri pentru a cere majorarea salariilor
Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, care reprezintă aproximativ 17.000 de salariaţi din compania Poşta Română, ...