Johannes Teyssen va rămâne la conducerea E.ON după divizarea companiei, în 2016 – Reuters

Directorul general al E.ON, Johannes Teyssen, îşi va păstra funcţia după ce compania germană se va divizia în două entităţi, în ideea de a renunţa la centralele electrice şi a se concentra pe energiile regenerabile şi reţele, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Economica.net - vin, 10 apr. 2015, 11:21
Johannes Teyssen va rămâne la conducerea E.ON după divizarea companiei, în 2016 - Reuters

Anul trecut, E.ON a anunţat că se va concentra pe energiile regenerabile, reţelele de distribuţie şi serviciile personalizate de îmbunătăţire a eficienţei energetice, pentru a putea răspunde la modificările de pe pieţele energetice, progreselor tehnologice şi cererilor venite din partea consumatorilor. E.ON a precizat că va pregăti pentru 2015 listarea unei companii apărute prin divizarea sa, urmând ca separarea să se realizeze în a doua jumătate a lui 2016, scrie Agerpres.

Încă nu s-a adoptat o decizie finală, dar până la sfârşitul lunii se va anunţa oficial structura conducerii E.ON, cel mai mare grup de utilităţi din Germania, susţin sursele.

Un purtător de cuvânt al E.ON a refuzat să comenteze informaţia.

Johannes Teyssen, în vârstă de 55 de ani, a preluat conducerea E.ON în 2010, înainte ca Angela Merkel, cancelarul Germaniei, să anunţe că ţara va renunţa în totalitate la energia nucleară până în 2022, în urma dezastrului atomic de la Fukushima (Japonia). Germania a introdus, în 2011, taxa pe combustibilul nuclear, care ar urma să rămână în vigoare cel puţin până în 2016. Această taxă a afectat semnificativ câştigurile companiilor germane de utilităţi.

Sursele susţin că postul lui Teyssen este vizat şi de Leonhard Birnbaum, care a venit, în 2013, la E.ON de la rivala RWE, şi de Klaus Schaefer, directorul financiar al companiei germane.

E.ON a înregistrat, anul trecut, cele mai semnificative pierderi din istoria companiei, din cauza deprecierilor de active, a măsurilor de reorganizare din 2014 şi a crizei din sectorul energetic.

Compania germană a raportat pierderi nete de 3,2 miliarde de euro (3,4 miliarde de dolari) în 2014, comparativ cu un profit de 2,14 miliarde de euro, în 2013, în timp ce analiştii se aşteptau la pierderi de 3,3 miliarde de euro.

Directorul general al E.ON, Johannes Teyssen, a afirmat că preţul scăzut al ţiţeiului, efectele fluctuaţiilor de curs valutar şi ratele scăzute ale dobânzilor în Europa au avut un impact negativ asupra câştigurilor companiei.

Compania se aşteaptă ca, în 2015, profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) să scadă la 7-7,6 miliarde de euro, de la 8,3 miliarde de euro în 2014 şi 9,2 miliarde de euro în 2013.

Veniturile au scăzut, anul trecut, cu 7%, la 111,6 miliarde de euro. E.ON va plăti dividende de 0,50 euro pe acţiune pentru 2014, faţă de 0,60 euro pe acţiune în 2013.

Compania E.ON Distribuţie România, primul distribuitor integrat de gaze naturale şi electricitate din România, şi-a început activitatea la data de 1 ianuarie, operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de peste 20.000 de kilometri şi o reţea de distribuţie de electricitate mai mare de 80.000 de kilometri, deservind în total circa trei milioane de clienţi.

Te-ar mai putea interesa și
Germania impune noi restricții pentru limitarea extinderii pandemiei
Germania impune noi restricții pentru limitarea extinderii pandemiei
Guvernul federal german a aprobat marţi o înăsprire a legislaţiei naţionale în vederea limitării răspândirii COVID-19, prin măsuri care pot avea întâietate în faţa celor adoptate la......
BEI ia în calcul să folosească tehnologia blockchain pentru vânzarea de obligaţiuni
BEI ia în calcul să folosească tehnologia blockchain pentru vânzarea de obligaţiuni
Banca Europeană de Investiţii, braţul financiar al Uniunii Europene, intenţionează să utilizeze puterea tehnologiei ...
Regatul Unit nu vrea să ofere ajutoare de stat companiei Liberty Steel, dar îi va lăsa suficient timp ca să găsească soluții de finanțare
Regatul Unit nu vrea să ofere ajutoare de stat companiei Liberty Steel, dar îi va lăsa suficient timp ca să găsească ...
Marea Britanie îl va lăsa pe magnatul Sanjeev Gupta (foto) să evalueze diferite opţiuni de refinanţare pentru compania ...
Vaccinarea anti-COVID-19 a salariaților se va face pe baza unor liste întocmite de angajatori
Vaccinarea anti-COVID-19 a salariaților se va face pe baza unor liste întocmite de angajatori
Vaccinarea anti-COVID în cazul salariaţilor operatorilor economici se realiza fără programare în platformă, în baza ...