1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 14 º

Extern

John Kerry: Sancţiunile împotriva Rusiei trebuie menţinute atât timp cât este necesar

Secretarul de stat american John Kerry a declarat sâmbătă că sancţiunile impuse Rusiei din cauza crizei ucrainene ar trebui să fie menţinute atât timp cât este necesar, în contextul în care unele ţări europene, între care Franţa, au în vedere ridicarea sancţiunilor în vara acestui an, informează AFP.

13 feb, 2016 | ECONOMICA.net

"Sunt încrezător în faptul că Europa şi SUA vor rămâne în continuare unite, pentru menţinerea sancţiunilor atât timp cât este necesar şi pentru creşterea asistenţei necesare Ucrainei", a afirmat Kerry la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen.

"Alegerea pentru Rusia este simplă: aplicarea integrală a acordului de la Minsk (pentru reglementarea crizei ucrainene), sau să continue să facă faţă sancţiunilor penalizatoare economic", a adăugat secretarul de stat.

Pe 24 ianuarie, ministrul francez al economiei, Emmanuel Macron, a declarat la Moscova că Franţa are în vedere o ridicare în vara acestui an a sancţiunilor care vizează sectorul bancar, petrolul şi domeniul apărării ruse.

În replică la sancţiunile care i-au fost impuse, Rusia a instituit un embargo pe majoritatea produselor agroalimentare europene.

Sursa: AGERPRES

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO