UPDATE: Johnson & Johnson retrage de pe piaţă peste 30.000 de flacoane de pudră de talc. Poziţia companiei

Johnson & Johnson retrage de pe piaţă peste 30.000 de flacoane de pudră de talc din cauza unei posibile contaminări cu arsenic dar, potrivit unui nou raport, acesta nu este singurul motiv de îngrijorare pentru părinţi, teste de laborator indicând că 95% din alimentele pentru bebeluşi testate în laborator conţineau urme a cel puţin unul din patru metale grele, relatează MarketWatch, preluat de News.ro. Mai jos puteţi citi poziţia companiei.
Economica.net - Dum, 20 oct. 2019, 06:46
UPDATE: Johnson & Johnson retrage de pe piaţă peste 30.000 de flacoane de pudră de talc. Poziţia companiei

UPDATE: Declaraţie Johnson & Johnson Consumer Europa 

Redăm mai jos poziţia integrală a companiei:

Pudra pentru bebeluşi Johnson’s nu conţine arsenic. Johnson & Johnson monitorizează şi testează talcul întrebuinţat pentru o serie de metale grele pentru a se asigura că nu există niciun nivel al acestora care ar putea fi dăunător. Siguranţa produsului Johnson’s pudră pentru bebeluşi este susţinută de zeci de ani de dovezi clinice şi studii ştiinţifice realizate de experţi medicali din întreaga lume.

Siguranţa persoanelor care folosesc produsele noastre este prioritară pentru noi şi am decis retragerea voluntară a unui singur lot din produsul Johnson’s pudră pentru bebeluşi dintr-o precauţie considerabilă. A se nota faptul că acest lot a fost distribuit doar în Statele Unite ale Americii. În paralel, realizăm o investigaţie riguroasă şi detaliată în această privinţă şi colaborăm cu Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor (Food and Drug Administration, FDA) pentru a determina integritatea mostrei testate şi validitatea rezultatelor testelor. Pe parcursul ultimilor 40 de ani, rezultatele a mii de teste confirmă în mod repetat faptul că produsele noastre pe bază de talc adresate consumatorilor nu conţin azbest şi dorim să soluţionăm această situaţie cât mai curând posibil. De 133 de ani, angajamentul Johnson & Johnson este să pună pe primul plan nevoile şi starea de bine a oamenilor care folosesc produsele noastre şi vom face acest lucru în continuare.

Ştirea iniţială:

Studiul a fost publicat cu o zi înainte ca Johnson & Johnson să anunţe că începe o rechemare voluntară a pudrei pentru bebeluşi, „dintr-un exces de precauţie”.

Studiul realizat de organizaţia Healthy Babies Bright Futures a constatat că unul din patru din 168 de alimente pentru bebeluşi testate în laborator, de la piureuri de fructe la biscuţi pentru dinţi, conţineau toate cele patru metale grele, care sunt arsenic, plumb, cadmiu şi mercur.

Cercetătorii au testat atât branduri de nişă cât şi branduri disponibile pe scară largă, cum este Gerber, potrivit căruia raportul „ar putea să provoace fără motiv îngrijorare în legătură cu siguranţa copiilor”.

Cercetări anterioare au asociat cele patru metale cu daune aduse creierului, între alte consecinţe pentru sănătate, potrivit Healthy Babies Bright Futures.

Organizaţia este o alianţă de oameni de ştiinţă şi de organizaţii non-profit din domeniul sănătăţii care se concentrează pe eliminarea expunerii copiilor la chimicale care le pot afecta dezvoltarea.

Şi alte studii au descoperit metale grele în alimentele pentru bebeluşi, cum este unul din 2017, care a identificat prezenţa plumbului în 20% din circa 2.000 de mostre de alimente pentru bebeluşi.

Germber şi Beech-Nut au susţinut că produsele lor sunt sigure.

Un purtător de cuvânt al Nestle, compania mamă a Gerber, a declarat că „urme de elemente precum arsenicul şi plumbul apar în mod natural.

Din acest motiv, purtătorul de cuvânt a spus că „mulţi experţi în siguranţa alimentelor şi agricultură sugerează că nu este fezabil să ajungi la un nivel zero al acestor elemente, chiar în alimentele pregătite acasă, din ingrediente organice.

„Compania se mândreşte cu respectarea strictă a siguranţei alimentelor. Dorim să reasigurăm părinţii că Gerber nu face niciodată compromisuri în privinţa siguranţei sau calităţii alimentelor noastre. Colaborăm cu furnizorii, cultivatorii şi echipa de producţie pentru a reduce la minimum nivelul metalelor grele”, a spus purtătorul de cuvânt, Kelly Schneider.

Beech-Nut Nutrition a anunţat într-un comunicat că produsele sale „sunt sigure, sănătoase şi nutritive”, notând că testele pentru 255 de substanţe contaminante, între care plumbul, alte metale grele şi pesticide.

Unele dintre recomandările Healthy Babies Bright Futures „susţin ceea ce facem de ani de zile la Beech-Nut, inclusiv selectarea cu atenţie a surselor de aprovizionare şi efectuarea unor teste riguroase”.

Rechemarea pudrei de talc şi raportul Healthy Babies Bright Futures sunt veşti îngrijorătoare pentru părinţi, în special dacă nu au timp să prepare singuri mâncarea bebeluşilor sau să aleagă ce pudră pentru bebeluşi să folosească.

Johnson & Johnson a anunţat că iniţiază o rechemare voluntară a unui singur lot de pudră, circa 33.000 de flacoane, după ce un test efectuat de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a arătat „niveluri mici de contaminare cu azbest”, la un flacon de pudră pentru bebeluşi cumpărat online.

Johnson & Johnson a arătat că nu poate confirma dacă rezultatul este fals pozitiv sau dacă mostra provine de la un flacon original Johnson & Johnson sau este un fals.

„Mii de teste din ultimii 40 de ani au confirmat în mod repetat că produsele din talc pentru consumatori nu conţin azbest”, a arătat compania într-un comunicat.

Compania se apără în cel puţin 13.000 de procese în care este acuzată că pudra pentru copii şi alte produse din talc provoacă afecţiuni oncologice. Johnson & Johnson contestă verdictele împotriva sa şi a câştigat mai multe procese la tribunale statale, potrivit Wall Street Journal.

Te-ar mai putea interesa și
Penurie de carburanți în Ungaria. Cozi la benzinării
Penurie de carburanți în Ungaria. Cozi la benzinării
O penurie de carburanți a creat cozi la benzinăriile din Ungaria, a transmis marţi gigantul ungar de energie MOL, în opinia căruia această situaţie este consecinţa plafonării preţurilor la......
Bugetul asigurărilor sociale va avea în 2023 venituri de peste 111,6 miliarde de lei
Bugetul asigurărilor sociale va avea în 2023 venituri de peste 111,6 miliarde de lei
Bugetul asigurărilor sociale de stat a fost construit pe venituri totale estimate la 111,701 miliarde de lei pentru anul ...
Uniunea Europeană promite să accelereze procesul de integrare a țărilor din Balcanii de Vest
Uniunea Europeană promite să accelereze procesul de integrare a țărilor din Balcanii de Vest
Uniunea Europeană şi-a luat angajamentul marţi să accelereze procesul de extindere a Balcanilor de Vest, la finalul unui ...
Samsung și LG își vor crește cu mai multe miliarde de dolari investițiile în Vietnam
Samsung și LG își vor crește cu mai multe miliarde de dolari investițiile în Vietnam
Giganţii sud-coreeni Samsung şi LG intenţionează să-şi majoreze cu miliarde de dolari investiţiile în Vietnam, au ...