Josephine Payne devine președinte al Ford România

Ford România a anunțat astăzi că, începând cu 1 aprilie, Josephine Payne va prelua funcția de președinte al companiei și director general al fabricii de la Craiova.
Robert Stan - joi, 18 feb. 2021, 12:37
Josephine Payne devine președinte al Ford România

Oficalii Ford au anunțat asăzi numirea lui Josephine Payne în funcția de președinte Ford România și director general al fabricii Ford Craiova, începând cu 1 aprilie 2021. Josephine Payne îl va înlocui pe Ian Pearson, care se va retrage din activitatea profesională la 1 mai 2021 după 31 de ani petrecuți în cadrul Ford Motor Company.

Ian Pearson a condus fabrica Ford Craiova începând cu 1 martie 2018, însă primul său rol la această uzină l-a avut în 2011, atunci când a fost numit în funcția de director al Uzinei de Producție Motoare.

În timpul mandatului său în Secția de Motoare, Ian și echipa sa au fost responsabili cu lansarea multipremiatului motor EcoBoost de 1.0L.

„Craiova va ocupa mereu un loc special în inima mea. Am petrecut aici, cumulat, aproape șase ani alături de o echipă minunată și sunt foarte mândru de ceea ce am realizat împreună. Sunt recunoscător că am avut șansa de a lansa, împreună cu echipa Ford Craiova, modelul Puma, care nu este doar primul vehicul hybrid fabricat aici, dar și cel mai tehnologizat model pe care l-a produs România vreodată”, a declarat Ian Pearson.

Josephine Payne are peste 29 de ani de experiență în domeniul producției și ingineriei și face parte din echipa Ford din 1991. În martie 2018, Josephine a venit în România de la Fabrica Dagenham din Marea Britanie și a preluat aici conducerea Uzinei de Producție Motoare din Craiova de la spaniolul Jaime Ortiz-Canavate.

Din septembrie 2020, Josephine a preluat funcția de Assistant Plant Manager al Uzinei din Craiova, conducând echipa de producție a vehiculelor din Craiova și colaborând îndeaproape cu echipele Ford de la uzinele din Europa.

Odată cu numirea Josephinei Payne în funcțua de șef al Ford România, Dan Ghirisan, care lucrează în prezent ca Manager Lansare Produse la Ford Craiova va fi numit Assistant Plant Manager.

„Este o onoare pentru mine să preiau acest rol și să continui ceea ce a început Ian. Este, de asemenea, un adevărat privilegiu să fiu prima femeie care va conduce oprațiunile fabricii din Craiova. Mă bucur că voi lucra în continuare cu echipa deosebită pe care o avem aici în România, oferind produse excelente tuturor clienților noștri din întreaga lume și ajutând impreună la crearea unui viitor mai bun”, a declarat Josephine Payne.

Ian și Josephine vor lucra îndeaproape pe tot parcursul procesului de tranziție, in timp ce fabrica de la Craiova continuă să funcționeze în trei schimburi atât pentru producția de motoare, cât și pentru producția de vehicule.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...