1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

Finanţe şi bănci

Un cont al Băncii Vaticanului a fost închis de JP Morgan

JP Morgan Chase a decis să închidă un cont al Băncii Vaticanului de la o sucursală din Italia a gigantului bancar american, din cauza îngrijorării provocate de lipsa de transparenţă a instituţiei financiare a Sfântului Scaun, potrivit presei italiene, citate de Reuters.

19 mar, 2012 | ECONOMICA.net

Decizia reprezintă o lovitură pentru încercările Vaticanului de a fi inclus pe "lista albă" a statelor care respectă standardele internaţionale referitoare la fraudele fiscale şi spălarea de bani.

Banca Vaticanului, cunoscută şi sub numele de Institutul pentru Lucrări Religioase, a adoptat reforme majore anul trecut, în încercarea de a lăsa în urmă scandaluri care au inclus acuzaţii de spălare de bani şi fraude.

Potrivit publicaţiei Il Sole 24 Ore, sucursala JP Morgan Chase din Milano a informat Banca Vaticanului, pe 15 februarie, că va închide contul, operaţiunea urmând să aibă loc treptat, în perioada 16-30 martie.

JP Morgan Chase a luat această decizie pentru că nu a primit informaţii suficiente legate de transferurile de fonduri.

Potrivit publicaţiei italiene, prin acest cont au trecut 1,5 miliarde de euro, pe parcursul a 18 luni, banii fiind stransferaţi la sfârşitul fiecărei zile la un alt cont al Băncii Vaticanului, din Germania.

Informaţiile au fost confirmate şi de publicaţiile Corriere della Sera şi La Stampa. Reprezentanţii JP Morgan Chase şi cei ai Băncii Vaticanului au refuzat să comenteze.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO