Judecătoarea Georgeta Buliga, condamnată pentru corupţie, a fost eliberată din funcţie

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de eliberare din funcţie a judecătoarei Georgeta Buliga, de la Curtea de Apel Iaşi, condamnată definitiv pentru corupţie.
Economica.net - mie, 23 nov. 2011, 16:21

Potrivit Preşedinţiei, şeful statului a semnat, miercuri, decretul privind eliberarea din funcţie a Georgetei Buliga, judecător la Curtea de Apel Iaşi – „ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unei infracţiuni”, transmite Mediafax.

CSM a propus şefului statului eliberarea din funcţia de judecător a Georgetei Buliga, condamnată definitiv la patru ani şi jumătate de închisoare, pentru corupţie.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în februarie – martie 2010, judecătorul Georgeta Buliga de la Secţia civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie a Curţii de Apel Iaşi a pretins şi primit de la Liviu Popescu suma de 4.000 de euro”. Femeia a susţinut că banii sunt pentru colegele sale de complet alături de care urma să judece, în fază de recurs, un proces privind partajul bunurilor pe care Popescu le obţinuse în timpul căsniciei cu soţia de care tocmai divorţase.

„Cu aceeaşi ocazie, inculpata Buliga a pretins şi o sumă pentru sine, al cărei cuantum nu l-a precizat. Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru ca inculpatul Popescu Liviu să obţină o soluţie favorabilă într-un proces civil referitor la partajarea, pe cale judiciară, a bunurilor aparţinând inculpatului Popescu Liviu şi fostei sale soţii, dosarul fiind în stadiu de recurs”, susţin procurorii DNA.

Bunurile care ar fi trebuit împărţite erau, în mare, un apartament în municipiul Iaşi, un teren în judeţul Iaşi şi două maşini.

„În condiţiile în care Judecătoria Iaşi şi Tribunalul Iaşi constataseră că fosta soţie a învinuitului Popescu Liviu avusese o contribuţie de 90 la sută în dobândirea bunurilor comune şi îi fuseseră atribuite o mare parte din acestea, la data de 12 martie 2010, completul din care făcea parte Georgeta Buliga a modificat în tot aceste hotărâri, dând câştig de cauză lui Popescu Liviu”, afirmă procurorii DNA.

După ce a pronunţat decizia favorabilă lui Liviu Popescu, Georgeta Buliga i-ar mai fi cerut bărbatului încă o mie de euro, susţinând că banii sunt pentru una dintre colegele sale de complet. În 26 noiembrie, Popescu i-a dat femeii cei o mie de euro, promiţându-i alţi 3.000 de euro „care i s-ar cuveni ei pentru «ajutorul» dat în obţinerea unei hotărâri favorabile”. Femeia a acceptat să primească cei 3.000 de euro şi a doua zi a fost prinsă în flagrant în timp ce-i lua.

În 28 noiembrie 2010, procurorii anticorupţie au reţinut-o, iar o zi mai târziu aceasta a fost arestată.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...